Diari La Veu del País Valencià
L’OCU denuncia que l’arbitratge sols cobrirà al 30% dels afectats per les preferents

Europa Press / València

Per a l’OCU, aquestes dades posen en evidència que l’arbitratge és una solució “parcial que sols afecta una minoria dels afectats”. En concret, de les 132.762 sol·licituds presentades fins al passat 10 de maig, 44.316 corresponen a Bankia, el procés d’arbitratge de les quals va començar el passat 18 d’abril i encara no hi ha dades sobre els casos acceptats. La resta (85.956) correspon a Novacaixa Galicia i Catalunya Caixa, i d’aquestes, han estat admeses 27.182, és a dir, el 31,62%.

L’organització de consumidors ha criticat ʹl’opacitatʹ d’aquest procés d’admissió, “que es produeix després de la valoració d’una institució suposadament independent, però pagada per l’entitat financera i amb uns criteris aprovats per la comissió que permeten una absoluta arbitrarietat”.

Així, l’associació ha recordat que els afectats, la sol·licitud dels quals ha estat denegada, sols els queda la via judicial com a única opció per a recuperar el seus diners. Per aquesta raó, l’OCU ha organitzat una jornada dimecres que ve, 29 de maig a les 11 hores a la seua seu, per informar els afectats de les opcions que tenen.

Comparteix

Icona de pantalla completa