Diari La Veu del País Valencià
ʹMarea Rojaʹ protesta contra l’atur i la crisi a Alacant
EFE / Alacant

Els debats, l’agenda dels quals es perllongarà fins al pròxim 13 de juny, se celebraran totes la vesprades, entre les 17 i les 21 hores, segons ha explicat el portaveu de Marea Roja, Fernando Patón.

Les assemblees abordaran temes com les privatitzacions, la reforma laboral, la pobresa derivada de la crisi a Alacant, el repartiment del treball o l’economia solidària.

En aquestes xarrades intervindran representants de diverses plataformes, com Ecologistes en Acció, el Grup Antimilitarista Tortuga, la Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute Públic, el sindicat CGT, el col·lectiu Attac o la mateixa Marea Roja, convocant d’aquests actes.

Un dels punts centrals de les xarrades serà l’exposició dels punts d’una Iniciativa Legislativa Ciutadana (ILP) per a sol·licitar una renda bàsica que permeta cobrir les necessitats mínimes de tots els ciutadans.

La renda bàsica vindria a garantir uns ingressos mínims per a cobrir necessitats bàsiques, ʺuna idea que està arreplegada en la carta de Drets Humans i que evitaria caure en la indigència i en la marginació”, ha explicat Patón.

La iniciativa, engegada a nivell europeu pel col·lectiu Basic Income, que també estarà present en les assemblees d’Alacant, té previst arreplegar un mínim d’un milió de signatures en diferents països abans de ser presentada davant el Parlament Europeu.

L’objectiu d’aquestes assemblees ciutadanes és que la gent entenga, assumisca i defense les propostes plantejades per a exercir una pressió que motive un ʹcanvi d’actitud políticaʹ. Per açò, Patón considera que realitzar les xarrades informatives en una plaça pública “fa més visible la protesta i facilita la participació de tots”.

El portaveu de Marea Roja ha relatat que la subdelegació de Govern es va oposar a la convocatòria d’una ʹconcentració permanentʹ a la plaça de la Muntanyeta perquè, al seu judici, “afectava la salubritat, la deterioració del mobiliari urbà i la lliure circulació de persones per un espai públic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa