Diari La Veu del País Valencià
El STM aposta per convertir-se en un referent dins el sector del metall valencià
RedactaVeu / València

El Sindicat de Treballadores i Treballadors del Metall – Intersindical Valenciana ha celebrat el III Congrés. El Sindicat agrupa les persones que treballen en el sector del metall. El STM, que està implantat a empreses com la Ford, Válvulas Arco, Cristalmed, Metalorfe, Tabervall o Kamax, es va constituir l’any 2008.

En el III Congrés s’ha apostat per enfortir el sindicat i per posar en marxa noves iniciatives per fer-lo créixer i aconseguir ser, dia a dia, un referent al sector del metall al País Valencià. A més, s’ha acordat treballar per la unitat d’acció amb altres organitzacions sindicals i socials per fer front a l’atac brutal que està patint la societat per part del capitalisme salvatge i dels seus governs titelles.

Per al STM, aquesta unitat no passa pel seguidisme als sindicats oficialistes que reclamen un pacte social o la tornada a la concertació, sinó crear les bases per una mobilització sostinguda i general que, des de la lluita i la confrontació, acaben amb tots aquells que estan espoliant i explotant les treballadores i treballadors i generen una alternativa social i política per la majoria de la població.

Un altre dels aspectes tractats ha estat l’aposta per la formació sindical de les persones afiliades amb la finalitat d’enfortir tant el sindicat com el treball de les delegades i delegats als centres de treball. En aquest capítol també s’ha decidit augmentar el treball en les xarxes socials i amb les TIC per garantir la democratització i socialització de la informació i de la capacitat de decisió de les treballadores i treballadors del metall i de les persones afiliades.

Un aspecte rellevant és que el STM compta amb unes finances sanejades i que s’autofinancia de les quotes de les persones afiliades.

El III Congrés ha aprovat algunes resolucions, entre les quals, cal destacar el suport a la lluita de la plantilla i del Comité d’Empresa de Galmed per evitar el tancament de la planta del Port de Sagunt.

Finalment, s’ha acordat continuar treballant per engrandir el projecte de sindicalisme participatiu, autònom, assembleari, nacional i internacionalista que representa tant el STM com la Intersindical Valenciana i s’ha triat un Secretariat de cinc persones format per Manuel Ferrando, Elias Díaz, Salvador Herrera, Carlos Martínez i Paco González.

Comparteix

Icona de pantalla completa