Diari La Veu del País Valencià
La sala de cine d’Almussafes diu adéu al 35 mm
El consistori municipal digitalitza el seu sistema de projecció, inaugurat l’any 1985

El pròxim mes de novembre, la sala cinematogràfica de l’Almussafes projectarà la primera pel·lícula amb la nova pantalla i sota el corresponent sistema de projecció digital. Amb el film “La bella i la bèstia”, els espectadors es van despedir durant l’última jornada dominical de les pel·lícules en 35 mm., les protagonistes de l’agenda d’activitats del sèptim art de la població durant els últims 29 anys. L’Ajuntament hi ha invertit 65.000 euros per a l’adquisició i instal·lació dels nous elements tecnològics que permetran l’emissió en directe de grans esdeveniments culturals i esportius, a més de la projecció de pel·lícules en DVD, relegant a l’oblit les tradicionals còpies en cel·luloide.

La pel·lícula francòfona del director Christopher Gans “La Bella i la Bèstia” serà recordada en la localitat d’Almussafes com l’última de les més de 1.500 emeses en cel·luloide, des de la posada en funcionament de la seua sala cinematogràfic l’any 1985. De fet, el bressol local dedicat al sèptim art del Centre Cultural va dir l’adéu definitiu al 35 mm amb la projecció d’este film per a públic familiar, a les 17 hores de diumenge passat dia 18.

Més de 633.000 espectadors, alguns d’ells grans cinèfils, han disfrutat durant quasi tres dècades de les còpies en bobina tradicional, relegades a la memòria històrica a partir d’ara com a conseqüència directa del “apagada tecnològica” i la consegüent implantació de sistemes més eficients i de major qualitat en la indústria de la projecció cinematogràfica.

En este sentit, l’Ajuntament d’Almussafes completarà en les pròximes setmanes l’adequació del seu sistema de projecció de cine, optant per la completa digitalització del servici. A més de la instal·lació de la pantalla de projecció cinematogràfica, pressupostada en 5.000 euros, s’ha adquirit el nou projector digital i el seu corresponent equip de so, elements en què s’han invertit 60.000 euros.

L’adaptació als nous temps era una necessitat ineludible, no sols per a assegurar el manteniment de la sala de cine local, sinó també per a ampliar l’oferta de continguts audiovisuals. En este sentit, abans de l’estiu la sala del Centre Cultural, adaptada amb 474 butaques, estarà plenament preparada per a emetre en directe grans esdeveniments culturals i esportius, ja que el nou sistema de projecció permet la recepció de senyals via satèl·lit per a la seua reproducció, a més de l’ús de cintes de DVD.

No obstant això, els espectadors hauran d’esperar fins al pròxim mes de novembre per a disfrutar del primer film digital, ja que l’ajuntament escometrà durant el període estival les obres de reparació i conservació de la coberta de la instal·lació, un projecte amb un cost de 155.000 euros que també inclourà la substitució del fals sostre existent. La intervenció urbanística en el Centre Cultural es completarà amb els treballs de millora de la zona d’administració i d’atenció al públic de la planta baixa de l’edifici, la qual cosa suposarà una inversió de 15.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa