Diari La Veu del País Valencià
Ontinyent diu que no hi ha cap interlocutòria que obligue a dur els residus a Ròtova
RedactaVeu / Ontinyent

La Vall d’Albaida no està obligada a dur els residus a la Planta de Transferència del Consorci de Residus (COR) a Ròtova. Així ho ha explicat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Fran Quesada, qui ha aclarit que la recent interlocutòria de resolució que ha emés el Jutjat Contenciós Administratiu nº7 de València respecte a la problemàtica del fem a la Vall d’Albaida, “no determina en cap moment que els residus dels municipis de la nostra comarca hagen de ser duts a la planta de Ròtova, com ha donat a entendre interessadament el Consorci de Residus interpretant-lo de manera errònia”, ha matissat el regidor.

Quesada ha exposat que el Consorci “dóna a entendre que la situació és ja definitiva, cosa que no és certa. S’atribueixen competències que no li corresponen, com interpretar la interlocutòria, emetent un comunicat que només vol confondre i pressionar els alcaldes i crear divisió en la Mancomunitat respecte al Pla de Minimització”, afegia. El regidor, que recordava que la resolució definitiva segueix en mans del Tribunal Superior de Justícia, ha explicat així mateix que contra la interlocutòria que s’ha emés ara “es pot interposar un recurs d’apel·lació, cosa que determinarà el departament jurídic de la Mancomunitat”, ha assenyalat.

Quesada ha mostrat també els seus dubtes “sobre els arguments que s’hi exposen sobre el presumpte perjudici mediambiental que suposaria no dur a Ròtova els residus, ja que la planta de transferència de Bufali, on estàvem dipositant els residus els Ajuntaments de la Vall d’Albaida, és completament legal, com demostra el fet que, les repetides inspeccions que ha enviat la Conselleria a la planta, han estat salvades sense cap problema”.

A més a més, “hem de tenir en compte que el que fa el COR amb els residus és exactament el que fem nosaltres, i això no queda reflectit en el Contenciós Administratiu”, assenyala el regidor, qui manifestava que “el Consorci s’equivoca de ple en tot aquest assumpte, ja que el problema és polític i no jurídic”.

Per altra banda, Fran Quesada ha fet també referència a la recent publicació per part de la Diputació de València del llistat de padrons de poblacions a les quals el Consorci ha de passar el rebut el 2013, i on no figura Ontinyent ni tampoc cap altre municipi de La Vall d’Albaida. Cal recordar que a l’últim trimestre del 2012, els municipis de la comarca tampoc van rebre aquest rebut, i des del Departament Jurídic de la Diputació explicaven que açò era perquè no s’havia prestat el servei.

Manifestació de la Plataforma del Fem
El Regidor de Sostenibilitat d’Ontinyent explica que “açò dóna a entendre que la Diputació veu justes les nostres demandes”, recordant així mateix que s’han presentat des de l’Ajuntament d’Ontinyent dos recursos administratius contra el padró i l’ordenança fiscal del COR, recursos que la setmana vinent seran ratificats pel plenari municipal. El regidor també ha destacat la importància que està tenint en tot aquest procés “la pressió que s’està exercint, tant a nivell polític pels ajuntaments, que han de mantenir-se ferms i units en defensa del Pla de Minimització; i també a nivell social, amb l’ajuda de la Plataforma del Fem que s’ha conformat a Ontinyent i està fent xerrades per tota la comarca”, ha recordat.

Comparteix

Icona de pantalla completa