Com a molts de vosaltres m’agradaria, hui i tots els dies, omplir el meu perfil de FB o de Twitter de cada notícia que reflexa l’Estat autoritari que és Espanya, la horrible situació econòmica, cultural i de dignitat a la que hem arribat els valencians, tractaria de convèncer-vos, vos demanaria per favor, que mai tornareu a votar al PP, que votareu a qui volguéreu, però al PP no. Però no serviria de res. No serviria de res perquè dels meus amics pocs voten al PP, ja saben tot això que m’agradaria dir.

Però amics, sigueu conscients, que eixes imatges d’ahir pel matí amb la policia tancant a la força Canal 9, un servei de tots, pagat per tots, per la voluntat d’una sola persona que no li ha preguntat a ningú, o la nova llei, a la que ja anomenen “Ley Mordaza” per la qual “ofendre Espanya” serà delicte, dóna impunitat a policia i cossos de seguretat privats, entre altres barbaritats, o la nova llei d’educació, part de la intenció de re-centralitzar l’Estat, i en definitiva, callar per complet tots els que pensem diferent, són lleis profundament autoritàries, i són només tres exemples dels últims dies.

Hui ho publica The Guardian, que adverteix que Espanya sestà convertint en un Estat autoritari, ho veuen des de fora. Ho hem de veure nosaltres! Tot això mentre es continua “malgastant” els diners públics en dietes, merdes, assessors, actes absurds, etc… Però com deia, no serveix de res dir-vos-ho a vosaltres, perquè ja ho sabeu, sols serveix per a desfogar-me jo.

El que vos demane, com a amic, com a ciutadà amb el que compartisc el meu país, el lloc on m’he criat, he estudiat, treballaré i ho fareu vosaltres, els meus fills… El que és important, és: Que li ho feu veure a tot el mon, a tota eixa gent que passa de tot! Que no vos faça gossera, parleu amb tota eixa gent que diu “si da igual, todos son iguales”, que no té capacitat crítica, perquè ells són els que amb el seu silenci i la seua ignorància i falta de capacitat d’anàlisi ens condemnen a viure açò. Li donen el poder a una gent que no representa a la majoria i ens està enfonsant en la misèria. Segur que en coneixeu molts. Per favor, parleu amb la gent, obriu-li els ulls a la veritat, estigueu hores si cal! Entre tots ho podem fer, i si fracassem, serà culpa de tots, i no valdrà tirar-li-la a Camps, Fabra, o Wert, a ells li donem el poder nosaltres, per favor, amics, comencem huí!

Pere Esquerdo

Comparteix

Icona de pantalla completa