Diari La Veu del País Valencià
Compromís per l’aigua demana la concessió de l’aigua del Xúquer per a la Ribera
El portaveu de Compromís Ribera Alta, Diego Gómez, la regidora de Compromís a Sueca, Raquel Tamarit i el portaveu de Més Algemesí, Josep Bermúdez, han comparegut en roda de premsa a Alzira en el marc de Compromís per l’aigua per exigir, una vegada més, una concessió d’aigua del Xúquer per a la Ribera.

Raquel Tamarit ha encetat la roda de premsa recordant que el nou Pla de Conca del riu Xúquer és de “vital importància” per a la Ribera Alta i Ribera Baixa, per a les persones que hi viuen i per al territori en general. És un document que tindrà el seu primer esborrany a finals d’aquest mes o principis de juny, i hi haurà un termini de 6 mesos per a presentar al·legacions.

En eixe sentit, ha continuat Tamarit, “Compromís per l’aigua té la voluntat de treballar per a defensar els interessos i necessitats de La Ribera, per això, presentarem totes les al·legacions adients i també farem tota la força per treballar per tota la societat de La Ribera i amb tots els nostres càrrecs institucionals: alcaldes, regidors, diputats de Les Corts i el diputat de Compromís a Madrid, Joan Baldoví”.

Per la seua part, Diego Gómez, ha remarcat que el problema de l’aigua no s’ha acabat perquè continuen presents els nitrats. El portaveu de Compromís Ribera Alta ha comentat la PNL debatuda dimecres a les Corts Valencianes i a la qual el PP va votar en contra. La PNL incideix en què s’acaben les obres de la potabilitzadora de La Garrofera, que en el Pla de Conca es contemple la concessió administrativa d’aigües del Xúquer i la creació d’una comissió de seguiment formada per les tres administracions implicades, tècnics i organitzacions socials i ecologistes.

Gómez també ha incidit en el poc interés del PP en tot aquest tema perquè “Fabra va visitar recentment Alzira i no va comentar res de la problemàtica de l’aigua i Andrés Ballester, diputat a les Corts que va intervindre en el debat de la PNL no va fer cap menció a la concessió administrativa i també incorria en contradiccions respecte al volum d’obres de la potabilitzadora”. Segons Gómez, “en el debat del dimecres Ballester va afirmar que hi havia un 50% fet, quan en resposta oficial ens han dit un 70%. Els que hem vist les obres, podem dir que no compliran els terminis que el conseller diu”, afegí Gómez.

Estat de les obres de la potabilitzadora de la Garrofera el passat mes d’abril
Per últim, Josep Bermúdez, ha iniciat la seua compareixença de manera contundent. “La Ribera serà del Xúquer o no serà”. Per a Compromís Ribera Alta, Compromís Ribera Baixa i Més Algemesí, és a dir Compromís per l’aigua, “és una obligació de tots (partits polítics, sindicats, regants, i societat civil) treballar pel futur de la comarca”. No només els 13 pobles que s’abastiran de la potabilitzadora sinó tots, com, per exemple, Carlet que també té un problema greu amb els nitrats. En eixe sentit, ha recordat que en el 2010, a instàncies de l’Ajuntament d’Algemesí, els 13 pobles, governats per partits de diferent color polític, presentaren al·legacions perquè s’incloguera a la redacció del Pla de Conca la corresponent concessió administrativa als pobles de la Ribera del volum total d’aigua del riu Xúquer per garantir els abastiments. Ara, amb més motiu.

També ha insistit que “els polítics del PP han de decidir si estan amb els ciutadans o si estan amb les directrius del partit”. I ha finalitzat la seua intervenció dient que “els polítics de La Ribera no podem garbellar aigua”.

Comparteix

Icona de pantalla completa