Diari La Veu del País Valencià
Manifest dels estudiants de la Universitat Jaume I
MANIFEST DELS ESTUDIANTS DE COMUNICACIÓ DE LA UNIVERSITAT JAUME I

Castelló de la Plana

L’alumnat de les titulacions de Comunicació (Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques) de la Universitat Jaume I de Castelló, manifesta elseu rebuig a la decisió del Govern Valencià de tancar la Ràdio i Televisió Públiques Valencianes. Denunciem, que durant els últims anys, el Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) ha fet d’aquesta eina un altaveu propagandístic del seu Govern. Així mateix, ha dinamitat la identitat col·lectiva del poble valencià fomentant la desuniói l’auto-odi. A més, ha exclòs, silenciat i marginat la realitat valenciana manipulant els seus continguts informatius.

Els treballadors han sigut còmplices durant molts anys d’aquest projecte manipulador del PPCV. Encara així, arran l’Expedient de Regulació d’Ocupació, començaren a rebel·lar-se contra l’equip directiu. Celebrem aquesta revolta dels professionals de la corporació i els animem a continuar amb la seua lluita.

Com a estudiants i futurs comunicadors ens sentim indignats, exclosos, oblidats i enganyats amb el tancament d’aquesta cadena que deuria ser un referent professional en la nostra terra. Ens eliminen la possibilitat d’exercir la nostra professió en un mitjà de comunicació públic,esfontsant-se el sector audiovisual valencià. El dret a la informació, reconegut per la Constitució, queda vulnerat davant la impossibilitat de comunicar i rebreuna informació veraç, independent i en la nostra llengua.

Per aquestes raons, els estudiants de Comunicació de la Universitat Jaume I de Castelló, exigim:
La rectificació immediata del Govern Valencià sobre el tancament de RTVV. Exigim una ràdio i televisió públiques, plurals, de qualitat i en valencià; que promocionen el valor autòcton i la diversitat de lanostra gent.

La depuració de les responsabilitats polítiques que han provocat aquest desastre, amb la seua pèssima i nefasta gestió; que tenen noms i cognoms, amb els presidents de la Generalitat (Zaplana, Camps i Fabra) al capdavant.

La readmissió de tots els treballadors i treballadores, com així ha indicat la sentència del Tribunal Superior de Justícia Valencià.

Per últim, animem a la població a assistir a les convocatòries que es realitzaran a Castelló, Valènciai Alacant en defensa d’una Ràdio i Televisió Valenciana pública i de qualitat.

“No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen, baixa el carrer i participa. No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu” (V. Andrés Estellés).

ESTUDIANTS DE COMUNICACIÓ DE LA UNIVERSITAT JAUME I
Castelló de la Plana

Comparteix

Icona de pantalla completa