Diari La Veu del País Valencià
El MuVIM acull una jornada municipalista sobre la ‘Querella Argentina’ contra els crims del Franquisme

Xavier Pérez / València.

La Diputació de València, a través de la delegació de Memòria Històrica, ha organitzat per al pròxim dimarts 4 d’abril, al MuVIM de València, una jornada municipalista sobre “La Querella Argentina contra els crims del Franquisme’,que està adreçada a alcaldes, funcionaris, personal laboral i públic en general i que començarà a les 11 del matí.

En aquesta jornada participaran la diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo; el portaveu de Jutges per a la Democràcia, Joaquim Bosch; els advocats de la Coordinadora Estatal en suport a la Querella Argentina, Ana Messuti i Jacinto Lara; el representant d’Amnistia Internacional, Alberto Aznar, i Llum Quiñonero, de la Plataforma valenciana de suport a la Querella Argentina.

La diputada i vicepresidenta 4a de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, ha recordat que la Corporació Provincial va aprovar el passat 29 de desembre del 2016 una proposició on s’insta les autoritats competents a la col·laboració en la tramitació del procés judicial 4591-10 d’un jutjat de Buenos Aires conegut com ‘Querella Argentina’ contra els crims de la dictadura.

Un altre acord arreplega “l’incontestable suport per part de la Diputació a tots els habitants del territori valencià que foren víctimes de la repressió i als seus familiars”, ha explicat Pérez Garijo.

En aquest sentit, la Diputació “es comprometia a assistir als Ajuntaments perquè es personen en causes vinculades a la repressió franquista i esbrinar i jutjar els esdeveniments que van passar als municipis en aquella època tan tràgica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa