Diari La Veu del País Valencià
Urbà Lozano guanya el premi de novel·la Enric Valor

RedactaVeu / Castalla

La novel·la Vindrà la mort i tindrà els teus ulls del filòleg Urbà Lozano (Alginet, 1967) ha resultat l’obra guanyadora del Premi de novel·la Enric Valor, que organitza la Diputació d’Alacant i que compta amb 20.000 euros de dotació econòmica.

La gala de lliurament del premi d’aquesta 22a edició es va celebrar aquest dimarts, per primera vegada, a Castalla (l’Alcoià), localitat on va nàixer el reconegut gramàtic i escriptor valencià Enric Valor, que seguirà acollint aquesta fita literària, segons afirma el president de la Diputació d’Alacant.

El jurat format per César Augusto Asencio, Rafael Poveda, Rosa Llorens, María Ángeles Francés, Isabel Marcillas i Gonçal López-Pampló van haver de seleccionar la novel·la guanyadora d’entre 19 obres aspirants —13 dels quals provenien del País Valencià i 6 de Catalunya—. L’editorial Bromera serà qui publicarà l’obra de Lozano, que tracta l’arrelament a la terra i la voluntat de l’universalisme que viu un veí en tornar al poble després del seu periple de Sicília.

Urbà Lozano exerceix la docència a un institut de Bunyol i, fins ara, ha estat guardonat amb el Premi Vila de Puçol (La màquina ronca, 2005), el Premi vila de Teulada (Femení singular, 2006), el Premi Constantí Llombart-Ciutat de València (Plagis, 2007) o el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira (La trama del desig, 2011).

Comparteix

Icona de pantalla completa