Ajuntament i JCF aconsellen fer dimecres la 'plantà' per evitar les conseqüències del temporal

El consistori i la Junta Central Fallera recomanen a les comissions falleres que “no avancen” la tradicional plantà per a evitar incidents davant el temporal de pluges i vent que afectarà el territori valencià
12 març 2017 01:00h
Redacció / València
 
El temporal de pluja i vent que afectarà aquesta setmana de Falles el País Valencià ha fet que l'Ajuntament de València i la Junta Central Fallera (JCF) hagen realitzat una sèrie de recomanacions generals a les comissions falleres de la ciutat per a evitar incidents. També el 112 ha recomanat ajornar les tasques de la tradicional 'planta` fins al dimarts de vesprada pel temporal.

Així, i després d’una reunió duta a terme aquest diumenge per a tractar aquest assumpte, aconsellen no avançar la tradicional 'plantà' de monuments fallers i reservar-la en la mesura del possible per a la nit del dimecres 15 de març. També recomanen fixar un perímetre de seguretat “suficient” al voltant de les falles per a evitar que l'estructura puga causar cap dany material o personal en cas de caiguda. De fet, ja s’ha previst ampliar el perímetre de seguretat de la falla municipal –de 41 metres d’altura− fins a un màxim de 60 metres “si fóra necessari”.

A més, si les comissions falleres hagueren de cancel·lar qualsevol activitat en la via pública, recorden la conveniència de fer-ho amb suficient antelació. També insten al fet que les comissions demanen si fa falta una revisió de la fixació de les seues carpes a les empreses contractades en el muntatge, així com la prevenció en el desmuntatge de 'jaimes'.

Finalment, demanen posar especial atenció a la seguretat dels llocs ambulants que aquests dies hi ha disseminats per la ciutat, així com, en general, a la de tots aquells elements de les terrasses de bars susceptibles de patir els efectes del vent.
 

Així ho han acordat l'alcalde de València, Joan Ribó, i els regidors de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i d'Espai Públic, Carlos Galiana; el cap de la Policia Local, José Serrano, i el cap del Departament de Bombers, Enrique Chisbert. Els representants d'aquests departaments s'han reunit aquest diumenge amb l'edil de Cultura Festiva i president de la JCF, Pere Fuset, davant “la necessitat d'advertir les comissions i la ciutadania dels riscos que pot comportar un episodi meteorològic advers en els dies de Falles”, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Augment del perímetre en la falla municipal fins a 60m

L'Ajuntament que comanda Joan Ribó té previst ampliar el perímetre de seguretat de la falla municipal fins a un màxim de 60 metres si fóra necessari. També s'anunciaria, si ho hi haguera, algun canvi en les línies de l'EMT al seu pas per la plaça consistorial. Així mateix, el Govern municipal prestarà especial atenció a les estructures volants, com per exemple les il·luminacions. En cas que fóra necessari, l'Ajuntament habilitarà un Lloc de Comandament Preventiu en la sala del Centre Integral de Seguretat i Emergències (CISE) de la Policia Local.

Després de la trobada, l'alcalde, Joan Ribó, ha demanat “prestar especial atenció” als missatges que l'Ajuntament vaja llançant a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials institucionals i ha recordat que els telèfons 092 i també el 112 són les vies “per a canalitzar qualsevol avís d'incident que es vulga fer per part de la ciutadania". Ribó ha destacat que, en cas que la Generalitat decrete l'alerta taronja per temporal, a la qual se sumaria l'Ajuntament, es fa necessària la coordinació de tots els serveis municipals, així com de les administracions i els diferents cossos de seguretat, bombers i Protecció Civil, però també la col·laboració ciutadana per a minimitzar qualsevol incident.


 
 
next