Diari La Veu del País Valencià
STEPV respon a la consellera Català Verdet
RedactaVeu / València

El Sindicat considera que la Consellera Català Verdet “hauria de pensar el que diu, abans de fer declaracions als mitjans de comunicació, ja que el seu partit va llançar una campanya d’insubmissió contra Educació per a la Ciutadania. Una campanya estatal que es va concretar al País Valencià en el boicot a l’assignatura impartint-la en anglés”.

Per tant, la senyora Català Verdet “hauria de ser més prudent en les seues declaracions ja que no té cap autoritat moral ni política per qualificar les propostes del nostre sindicat. I menys, quan apel·la a l’estat de dret una consellera d’un partit que està incomplint, sistemàticament, les sentències dels Tribunals de Justícia pel que fa a les titulacions de Filologia Catalana en les convocatòries de les oposicions docents. No és correcte, des de cap punt de vista, cridar a complir les lleis o les sentències quan ella mateixa o el seu partit no ho fan com està demostrat des de fa temps”.

Per a STEPV, el que no és responsable és aprovar una llei, la LOMQE, que no compta amb el suport ni de la comunitat educativa ni de la societat espanyola i valenciana, i que va en contra del dret universal a l’educació.

Una llei feta contra la societat, l’escola per a totes i tots i la nostra llengua. Tampoc és responsable dedicar-se a governar a base de notes de premsa però no complir els seus compromisos ni tan sols els que reiteradament anuncia davant de les càmeres però que són oblidats un minut després. Podem recordar l’enfonsament del terra o del sostre de col·legis, l’impagament de les despeses de funcionament dels centres, la reducció de beques de menjador en un moment de crisi, etc. Són molts temes els que es podrien esmentar.

Per tant, demanem a la consellera Català Verdet “que es dedique a la seua feina, a potenciar i millorar l’educació pública, a garantir el dret a l’educació de tot l’alumnat, en compte de qualificar les propostes que fem des del sindicat”.

Finalment, des del Sindicat es reclama que es retire la LOMQE i s’òbriga un procés de negociació i diàleg per millorar el sistema educatiu i les condicions laborals del professorat.

Comparteix

Icona de pantalla completa