Diari La Veu del País Valencià
Olímpia Arozena, primer retrat d’una dona al Paranimf de la Universitat de València
RedactaVeu / València

El quadre d’Olímpia Arozena, una de les primeres professores de la Universitat de València, s’ha descobert aquest dimarts després de l’acte institucional de la Universitat de València pel Dia per la Igualtat. L’obra ha sigut realitzada per la pintora valenciana Susana Roig Hervás.

El vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, ha sigut l’encarregat de descobrir el llenç que a partir d’ara ocuparà un dels espais de la paret de Paranimf juntament amb 40 retrats de personalitats vinculades amb la Universitat de Valencia al llarg dels seus 500 anys.

Per a donar compliment als Plans d’Igualtat de la Universitat de València, la Unitat d’Igualtat ha volgut destacar les aportacions de les dones a la institució universitària i en concret recuperar la memòria històrica de les dones a la Universitat. En aquest sentit, es recupera el nom d’Olímpia Arozena, una de les primeres dones que accediren a la Universitat de València i una de les primeres professores en aquesta institució.

Olímpia Arozena (La Laguna, Tenerife, 1902 – València, 1971) es va llicenciar en Filosofia i Lletres el 28 de novembre de 1929 amb premi extraordinari. Va ser una de les primeres professores de la Universitat de València a la Facultat de Filosofia i Lletres, en la secció d’Història. Va participar en els treballs del Seminari de Filologia Valenciana durant la República i la Guerra Civil i es va doctorar en Filosofia i Lletres el 1949 amb la tesi “Nuevas aportaciones a la historia de Valencia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa