Diari La Veu del País Valencià
Els fallers del Mercat planten cara a la directiva i aturen l’homenatge a Franco
RedactaVeu / ACN / València

La comissió de la Falla del Mercat de València ha fet marxa enrere a la inicial i polèmica intenció de l’anterior directiva de nomenar Fallers d’Honor alguns membres de la Fundació Francisco Franco. Ho ha fet públic amb un comunicat en què condemna de manera expressa el règim franquista i remarca que en cap moment farà Faller d’Honor l’entitat. L’Ajuntament de València, la JCF, representada pel regidor de Compromís Pere Fuset, i el grup parlamentari del PSPV a les Corts van condemnar la intenció inicial de la comissió.

La decisió arriba després que el copresident de la Falla del Mercat, Federico Bisquert, va presentar la dimissió arran de les informacions que el vinculaven amb la decisió de nomenar faller d’honor la Fundació Francisco Franco. Amb la dimissió de Bisquert, sumada a la de l’altra copresidenta, Carmen de Rosa, divendres passat, la nova directiva intenta passar pàgina de l’incident.

Disculpes al col·lectiu faller davant unes festes “obertes a tothom”

Els fallers lamenten que la seua comissió estiga en el punt de mira a causa dels interessos personals dels seus dirigents i demanen disculpes a tot el col·lectiu faller i a qualsevol persona o entitat que s’hagen pogut sentir ofesos per les informacions aparegudes als mitjans. Així mateix, expressen que el desig de la comissió és el de celebrar les festes amb tot el col·lectiu faller, amb tot València i amb tots els visitants que vulguen acostar-s’hi, en unes festes “obertes a tothom”.

Comunicat de la Falla del Mercat.

Cal recordar que la copresidenta de la Falla del Mercat Central de València, Carmen de Rosa, va presentar la dimissió divendres davant la intenció de la comissió de nomenar faller d’honor la Fundació Francisco Franco prevista per a la junta del pròxim dimarts. La dimissió es va presentar de manera irrevocable i mostrant el seu total desacord amb el nomenamen “d’una fundació que representa l’antítesi dels valors democràtics que la nostra falla i la nostra festa fallera han representat històricament”.

A través de les xarxes socials, el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha agraït als fallers de la Falla del Mercat “que han plantat cara i evitaran l’homenatge de nostàlgia franquista en plenes falles”.

Comparteix

Icona de pantalla completa