Diari La Veu del País Valencià
Els lectors de La Veu s’inclinen per Empar Marco per a dirigir RTVV

L. Part / València.

La candidata seleccionada pel Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) per a dirigir la nova RTVV, Empar Marco –després d’una intensa jornada durant la qual es realitzaren diverses votacions per tal d’aconseguir els vots necessaris–, ha sigut justament l’aspirant que més suport ha aconseguir en l’enquesta realitzada per La Veu del País Valencià.

En concret, dels 1.183 vots emesos pels lectors que han participat en el sondeig, la periodista Empar Marco va obtenir el 53% dels sufragis, 11 punts més que el segon finalista, el periodista i professor Salvador Enguix –qui va aconseguir el 42% del vots–. Per la seua banda, Josep Ramon Lluch va tindre un respatller del 5% del lectors que s’animaren a participar en l’enquesta que des del passat dia 20 i fins ahir dijous va estar oberta a la participació.

Resultats de l’enquesta ‘Qui t’agradaria que fóra l nou director de la nova RTVV?.

Empar Marco

Empar Marco és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de València i fins ara exercia el càrrec de corresponsal de TV3 al País Valencià. La seua formació en l’àmbit de la comunicació comprèn els dos primers cursos complets de la llicenciatura de Periodisme. Al llarg de la seua vida laboral ha sigut traductora i correctora en la Diputació de València, coautora de les normes d’estil i l’estàndard lingüístic de RTVV, així com assessora de doblatges per a la radiotelevisió pública, periodista i redactora en Ràdio 9, delegada d’Avui i corresponsal de Catalunya Ràdio al País Valencià, a més de delegada del diari La Vanguardia. A més a més, va ser membre de la executiva de la Unió de Periodistes Valencians durant tres anys. Empar també va ser responsable del Centre d’Informació de la Dona de la Generalitat Valenciana i compta en total amb més de nou anys d’experiència com a traductora, assessora lingüística i professora de valencià per a funcionaris i prop de 14 anys treballant a TV3.

Empar Marco. Foto: Ulisses Ortiz.

Pel que fa a la votació del Consell Rector, Empar Marco va obtenir finalment i, després de fins a 9 votacions, el respatller d’una majoria de tres cinquens -6 dels 9 vots- dels seus membres. Ara, la proposta s’elevarà a les Corts valencianes perquè la persona elegida, Empar Marco, comparega davant la comissió de radiotelevisió i espai audiovisual que, segons estableix la llei, ha de valorar la idoneïtat per al càrrec i aprovar o denegar aquesta proposta.

Comparteix

Icona de pantalla completa