Diari La Veu del País Valencià
Compromís de la Nucia proposa l’adhesió del municipi a la Xarxa Ramon Llull

RedactaVeu / La Nucia.

El grup de Compromís a l’Ajuntament de la Nucia (la Marina Baixa) ha proposat per a la seua aprovació, al pròxim plenari ordinari del 23 de febrer, una moció demanant l’adhesió a la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull i la creació d’una agència AVIVA de promoció del valencià.

Així, en la línia de potenciar la llengua i la cultura, s’ha proposat l’adhesió a la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull, que té com a objectiu la promoció de la llengua i cultura pròpia dels valencians, celebrant cursos, congressos i seminaris, concedint beques i acords amb institucions, universitats i associacions i promovent l’art i la cultura popular, “accions que es porten a terme des de la SEU Universitària”, segons Compromís.

“A la Nucia es fa alguna promoció del valencià a través de la SEU Universitària, però la trobem en falta a l’ajuntament, on la presència de la llengua pròpia és ínfima”, afirma Pep Pastor, regidor i portaveu de la formació valencianista a l’Ajuntament. Així, en la mateixa proposta cultural de promoció de la llengua i cultura valencianes, es proposa crear una agència AVIVA de promoció del valencià, que és un Gabinet de Normalització Lingüística.

En paraules de Pastor, “amb aquestes dues accions completaríem la normalització lingüística al nostre poble. Som una població d’acollida, multicultural i multilingüe, i és per això que presentem aquestes dues propostes que continuaran posant-nos al mapa de l’avantguarda educativa i de defensa de la nostra llengua i cultura, com la recent creació del Centre d’Estudis Catalans a la Seu Universitària, depenent de la Universitat de Califòrnia”.

Des de Compromís demanem a l’equip de govern el vot favorable a la proposta “per continuar la tasca normalitzadora de la llengua que ja es fa al poble des de la Seu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa