‘Consum d’alcohol i cànnabis en adolescents: drogues inofensives?’

Aquest és el títol de la conferència que sobre els efectes de les drogues en l’adolescència tindrà lloc aquest dimarts a la Nau
20 febrer 2017 01:00h
Cànnabis
RedactaVeu / València

El catedràtic de Psicobiologia de la Universitat de València José Miñarro oferirà aquest dimarts, dia 21, la conferència ‘Consum d’alcohol i cànnabis en adolescents: drogues inofensives?’. L’acte, que se celebrarà a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau (19 hores), s’inscriu en el programa ‘Art i Ment’, que promou el Vicerectorat de Cultura i Igualtat juntament amb diverses entitats “amb l’objectiu de promocionar la creativitat, l’expressió artística i la integració social en menors i les seues famílies”.

La conferència pretén apropar les investigacions que expliquen els efectes que les drogues produeixen quan es consumeixen durant l’adolescència. El perill radica en els canvis neuroquímics que es produeixen a causa del seu consum, que generalment deriven en dependència i addicció, i acaben produint trastorns psicopatològics. Entre les alteracions, es troben la disminució de les funcions executives, de la memòria, un menor rendiment escolar i psicosi.

Miñarro adverteix del significatiu percentatge de població adolescent que consumeix alcohol i cànnabis, i de les conseqüències a mitjà i llarg termini que el consum d’aquestes substàncies pot provocar, com ara alteracions en el seu desenvolupament:

“Els estudis ens indiquen que el consum de cànnabis i alcohol se situa, a l’Estat espanyol i a Europa, entre els 14 i 15 anys. La prevalença del consum d’alcohol entre els joves entre 14 i 18 anys en els últims 12 mesos és d’aproximadament un 80% i la del consum de cànnabis d’un 30%. L’abús compulsiu d’alcohol el realitza el 32% d’aquests joves, i d’aquest percentatge el 21% ho fa també consumint cànnabis. Cal assenyalar que l’alcohol està present en el 90% dels policonsums”, segons Miñarro.
  
next