Diari La Veu del País Valencià
Critiquen que els ajuntaments hagen de pagar el frau d’Emarsa
RedactaVeu / València

“Assistim a una persecució en tota regla de Cristóbal Montoro als valencians. No volen que paguen els lladres, sinó els veïns i veïnes en el seu rebut de l’aigua”, ha subratllat.

Marí ha revelat que l’Agència Tributària ha decidit retornar 129.000 euros a una de les empreses investigades, Notec, per a cobrar-li-ho a l’Emshi, com a hereu d’Emarsa. Aquesta quantitat és l’IVA pagat per la signatura encarregada del tractament de llots, però correspon en realitat a treballs no realitzats.

Aquesta decisió del departament de Montoro es produeix després que recentment l’Agència Tributària decidira retenir a la mateixa entitat supramunicipal 2,22 milions d’euros com a mesura cautelar per la possible responsabilitat civil del frau en l’IVA que van cometre els saquejadors d’Emarsa.

El jutge ha xifrat el frau fiscal comès en Emarsa en uns 3 milions d’euros i ho investiga en una peça separada. En el seu conjunt, el PSPV xifra en 40 milions la quantitat saquejada en la depuradora.

Ramón Marí ha lamentat el silenci de Rita Barberà i la seua nul·la influència en el Govern Estatal, que ha qualificat com un ‘nou atac del PP als interessos valencians’.

L’alcalde d’Albal i diputat provincial ha denunciat un “cúmul d’irregularitats comeses per l’Agència Tributària, que hauria d’haver suspès el procediment administratiu d’inspecció a Notec quan va tenir coneixement que s’estava desenvolupant un procés penal sobre aquests fets”. Marí ha subratllat que “s’han continuat desenvolupant actuacions d’inspeccions sense ordre judicial, produint després informes sobre fets sotmesos a la jurisdicció penal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa