Diari La Veu del País Valencià
El PSOE vol saber per què es van identificar tres regidors de la Nucia

EP / Alacant

El PSOE ha registrat aquest dilluns una bateria de preguntes per al ministre de l’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, sobre l’ordre d’identificar els tres regidors de l’oposició a la Nucia (la Marina Baixa) que divendres passat es van concentrar per sol·licitar a la Diputació d’Alacant que se sume al Fons de Cooperació Municipal.

En un comunicat, els diputats Patricia Blanquer, Julián López i Ana Botella han presentat per registre en el Congrés dels Diputats una bateria de preguntes a Zoido per “conèixer detalls sobre els fets ocorreguts en la vesprada del passat divendres, quan agents de la Guàrdia Civil van rebre l’ordre d’identificar tres regidors de l’oposició en el municipi de la Nucia”.

Segons detallen en l’escrit, tres edils de l’Ajuntament de la Nucia van ser identificats a les portes del consistori per diferents agents de la Guàrdia Civil “pel simple fet d’exhibir cartells per exigir a la Diputació d’Alacant que s’adherira al Pla de Cooperació Municipal impulsat pel Consell, un fet que no ha ocorregut en altres llocs o en altres ajuntaments de la província on també altres edils han exhibit els mateixos cartells de protesta”.

Els parlamentaris socialistes pregunten sobre “quins van ser els motius pels quals agents de la Guàrdia Civil, vestits de paisà, van identificar tres edils de l’Ajuntament de la Nucia per la mera exhibició de cartells de protesta”, així com “qui va ordenar la identificació dels mateixos i l’aixecament d’acta”.

A més, des del PSPV es reclama saber quin ús s’ha donat a les dades arreplegades, així com esbrinar per què els efectius de la Guàrdia Civil que van identificar els edils anaven de paisà. De la mateixa manera, s’ha dirigit una pregunta per recollir informació sobre en quines dates i per a quines tasques es va autoritzar aquest tipus de servei, qui el va autoritzar i qui era el responsable del mateix.

Dissabte passat, la direcció provincial del PSPV, a través del seu sotssecretari Herick Campos, ja va exigir “una explicació sobre aquest tema” i els diputats socialistes han lamentat que “han passat ja tres dies i ningú, ni des de la subdelegació ni des de l’Ajuntament de la Nucia, governat pel PP, ni des de la Diputació d’Alacant presidida per César Sánchez −de la qual és diputat l’alcalde de la Nucia Bernabé Cano− s’haja obert la boca. És com si se’ls haguera engolit la terra”.

Al seu judici, sobre l’enviament dels agents per identificar “tres regidors que estaven fent-se una foto a les portes de l’ajuntament amb tres folis que reivindicaven més diners per al poble de la Nucia, seria molt greu que s’haja tractat d’una iniciativa de caràcter polític per a intimidar els regidors de la Nucia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa