Diari La Veu del País Valencià
La Vall de la Gallinera registra ratxes de vent de 142 km/h

RedactaVeu / València.

Les previsions en les ratxes de vent estan sent superades en alguns casos, ja que hi ha diverses poblacions que han superat ja els 100 km/h, com és el cas de la Vall de la Gallinera (la Marina Alta), que ha marcat el rècord d’aquest diumenge amb 142 km/h, tot amb dades recollides per AVAMET fins a les 11.30h.

Però no sols aquesta població ha superat aquesta xifra prevista, ja que a Gaianes (el Comtat) s’han registrat ratxes de vent de 134 km/h, així com en altres poblacions com Biar (l’Alt Vinalopó) on han arribat als 135, a Xarafull (la Vall de Cofrents) 130, a Agres (el Comtat) als 124, a Parcent (la Marina Alta) als 116, Xixona (l’Alacantí), 113, Vilafamés (la Plana Alta) 111, Xelva (els Serrans) 105, Bocairent (la Vall d’Albaida) 102 i l’Olleria (la Vall d’Albaida) 102.

Actualment, des del servei d’emergències de la Generalitat Valenciana han confirmat que des de les 8h fins a les 12h han rebut 121 telefonades relacionades amb el vent, “principalment per caiguda d’arbres”. És per això que han indicat que aquest matí han reforçat el servei en un 43% per cobrir totes les telefonades que s’estan produint. Com a recomanació principal, cal evitar passar per zones arbrades.

Comparteix

Icona de pantalla completa