Diari La Veu del País Valencià
Paco Molina es presentarà a la reelecció com a secretari general de CCOO PV

Redactaveu / EP / València.

L’actual secretari general de CCOO PV, Paco Molina, es presentarà a la reelecció en l’XI Congrés Confederal del sindicat que se celebrarà els dies 4 i 5 d’abril en la Universitat Politècnica de València (UPV).

Així ho ha avançat Molina als mitjans de comunicació en un desdejuni informatiu, en el qual ha explicat que es torna a presentar perquè considera que encara queden “coses per fer” i creu que ha de ser el seu equip el que acabe amb els temes pendents.

Així, ha explicat que està pendent la renegociació de l’ERO del sindicat, així com l’engegada de mesures conjunturals, encara que ha remarcat que el “gruix dels ajustos ja s’han fet”. Com a mesures, ha plantejat la possibilitat d’obrir un període d’eixides voluntàries incentivades o prejubilacions.

Molina ha recordat que el sindicat ix reforçat després d’una etapa “complexa i amb molta exigència” que va començar en 2013 i en la qual es va viure una situació “molt dramàtica”. “El sindicat estava als peus dels cavalls enfront de l’opinió pública i ara estem en millors condicions, encara que no ha sigut un trànsit pacífic”, ha admès Molina, per a qui aquest nou escenari és fruit de “molt d’esforç”.

Després de recordar que el sindicat ha hagut de fer un ERO, posar en pràctica un pla de viabilitat i fer ajustos “brutals”, ha assenyalat que “l’organització ha quedat totalment sanejada i sense deute”, ha destacat el secretari general de CCOO PV, qui ha subratllat que ara el sindicat és “conegut i reconegut”.

Així, ha destacat que en 2009 els ingressos propis per quotes i prestació de serveis jurídics eren del 50% i al final d’aquest mandat seran del 80%. A més, ha manifestat que el pressupost per a 2017 és de 14 milions, un milió menys que fa un any.

Així mateix, ha destacat la recuperació dels afiliats amb 98.557 persones i haver arribat als 10.203 delegats en les seues 14 organitzacions –set federacions de sector i set unions intercomarcals–.

Reptes

De cara al futur, Molina ha reconegut que el sindicalisme s’enfronta a molts reptes i incerteses com les polítiques d’austericisme i ajust; la digitalització; l’impacte de la Reforma Laboral; o la devaluació del treball que ha generat que fins i tot persones que treballen estiguen “fregant el llindar de la pobresa”.

Al seu parer, el sindicalisme ha de ser capaç de “donar resposta” a tots aquests problemes i reforçar els elements que l’identifiquen amb els treballadors. “La nostra voluntat és sostenir les banderes amb les quals s’identifiquen totes les comarques de la nostra societat”, ha sostingut, per a valorar que CCOO ha fet ” de la necessitat, una virtut”.

Ha indicat que “l’afiliació i la representació en els centres de treball són dos pilars sobre els quals se sustenta el sindicat”, per la qual cosa reforçar-los i atendre’ls seran dos objectius fonamentals dels documents congressuals.

L’XI Congrés Confederal CCOO PV és el màxim òrgan de direcció de CCOO PV, on s’hi defineix i aprova el programa estratègic del sindicat; les seues propostes d’actuació i el seu model organitzatiu. També revisa i actualitza els seus Estatuts.

Així mateix, es triarà la Secretaria General, la Comissió de Control de l’Administració i Finances, la Comissió de Garanties i la Comissió Executiva, que aplica les decisions adoptades en el Congrés durant els pròxims quatre anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa