Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana que totes les dones que vulguen avortar a un hospital públic ho puguen fer
La diputada autonòmica d’EUPV ha explicat que “cada volta es fan menys avortaments als hospitals públics perquè el Consell deriva les dones a les clíniques privades”. Així, la parlamentària autonòmica ha demanat que s’estableisquen els “mecanismes necessaris perquè totes les dones que vulguen avortar a un hospital públic ho puguen fer”.

Albiol ha destacat, arran de la resposta del conseller Llombart que detalla les xifres, el “baixíssim percentatge que correspon a la sanitat pública, que ha passat del 4,46% a l’1,7%”. “El nombre d’interrupcions voluntàries de l’embaràs es manté més o menys estable, tot i això les què es realitzen en la sanitat pública disminueixen del 2010 al 2011”, afegeix.

La parlamentària autonòmica preguntarà al conseller Llombart si “té alguna previsió per a modificar aquesta situació anòmala”, ja que segons explica Albiol, es tracta de “l’únic procés quirúrgic on es dóna aquest percentatge de derivació a la sanitat privada”. La diputada d’esquerres també preguntarà pel “cost que suposa realitzar aquesta prestació fora de la xarxa sanitària pública”.

“La legislació que permet l’objecció de consciència és perversa perquè les dones no poden avortar a un hospital públic i han d’anar a una clínica privada”, conclou Albiol.

Comparteix

Icona de pantalla completa