Diari La Veu del País Valencià
El Govern del Botànic es fixa com a objectiu consolidar la recuperació i els drets socials
RedactaVeu / Sagunt

El president de la Generalitat i la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives han presentat, aquest diumenge, a Sagunt el nou pla d’objectius del Consell per al pròxim semestre. El document se centra en la consolidació de la recuperació econòmica i dels drets socials del País Valencià.

Ximo Puig ha remarcat, després de la celebració d’aquest Seminari de Govern a Sagunt –en el qual s’han presentat les línies estratègiques del Consell per als pròxims sis mesos i s’ha fet balanç dels compromisos adquirits en l’anterior Seminari, celebrat a Torrevella– que aquesta trobada s’emmarca dins de la “voluntat permanent d’avaluació de l’acció del Govern, que vol participar directament de la reconstrucció”.

Per la seua banda, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha destacat que “el 63 % dels objectius i mesures acordats en l’anterior seminari de Torrevella s’han complit i el 37% restant està en fase d’execució”. En termes absoluts, són 49 els objectius aconseguits i 18 els que estan en execució. La consellera portaveu ha citat com a exemple d’objectius finalitzats el decret de creació del fons autonòmic de cooperació municipal, la resolució del pagament pendent d’ajudes a l’habitatge o l’elaboració d’una nova llei de renda garantida de ciutadania.

Bateria de mesures per Conselleries

Per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, destaca l’engegada d’un nou model de serveis socials generals en la xarxa bàsica municipal per a construir una estructura d’atenció vertebradora i amb la coordinació i cohesió de serveis i programes.

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic es planteja com un dels seus objectius la culminació del procés de reestructuració de la SGR (Societat de Garantia Recíproca) i l’aprovació d’un decret Llei que l’empare. Es pretén traspassar els actius de la SGR a la Generalitat Valenciana en compensació per l’excés aportat per aquesta administració sobre l’import actual del préstec participatiu.

La cartera autonòmica de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques s’ha compromès, en el full de ruta de Sagunt, a elaborar un pla d’infraestructures judicials per al País Valencià.

Foto: Generalitat Valenciana.

Educació planteja iniciar un procés de participació per a la redacció de la Llei Valenciana d’Educació, una norma integral per a englobar els diferents camps i vessants de l’ensenyament per a dotar-los de cohesió i full de ruta compartit.

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’ha compromès, entre altres mesures, a redactar el Pla de Prevenció del Suïcidi i maneig de la conducta suïcida per a pal·liar un greu problema de salut pública que es troba entre les deu primeres causes de mort al món.

Entre els objectius de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball es troba l’engegada de l’Agenda Industrial 4.0.Comunitat Valenciana, que desenvolupa un full de ruta per a una digitalització de la indústria alineada amb les polítiques previstes per la Unió Europea.

D’entre les mesures en matèria d’Agricultura i Medi ambient, destaca el compromís per la millora dels processos de proveïment, reutilització i cicle integral de l’aigua, amb l’anàlisi dels models de gestió de l’aigua i l’impuls d’obres d’eficiència hídrica i energètica.

En matèria d’Habitatge i Infraestructura, la Conselleria engegarà el Pla RENHATA per a la rehabilitació d’habitatges amb una nova ordre de convocatòria d’ajudes per a la reforma interior, la convocatòria d’ordres d’ajudes per a lloguer social i el foment de la rehabilitació edificatòria.

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació treballarà en el programa ‘Ajuntaments i transparència’ per a millorar el compliment de la normativa vigent en matèria de transparència per part dels ajuntaments del País Valencià a través de la facilitació de l’accés a recursos tecnològics.

Comparteix

Icona de pantalla completa