Diari La Veu del País Valencià
Baldoví a Rajoy: ‘No solo gano en mi pueblo, sino que le doblo en votos’

RedactaVeu / Godella.

Aquesta setmana, al programa de ràdio La Represa entrevisten Joan Baldoví, diputat de Compromís al Congrés espanyol, amb qui repassen la seua trajectòria política, des de la seua joventut com a “jove melenut” quan anava a les tertúlies nocturnes del seu paisà Joan Fuster durant la darrera legislatura espanyola. També li pregunten per aquell “Acuerdo del Prado” que podria haver impedit que Mariano Rajoy tornara a governar. A més, també parlaran de la relació de Baldoví amb Pedro Sánchez i del poder valencià al centre de decisions estatal.

Durant l’entrevista, el diputat al Congrés Joan Baldoví recorda el seu primer discurs al Parlament espanyol, el qual, diu, “no va passar gens desapercebut”: “De sobte, veig que Rajoy estava parlant de mi. Jo vaig pensar: ostres! Açò és massa! Està adreçant-se a mi! Li havia cogut el meu discurs i recorde aquella primera fase que em va dir Rajoy: “A ver si se cree que todos venimos de la pata del Cid. (…) Jo estava nerviós perquè havia de fer-li la rèplica. I li vaig dir allò de ‘la corrupción no se cura con los votos’. I en la rèplica em va dir ‘pero si usted no gana ni en su pueblo’. Tres anys, 6 mesos i 20 i no sé quants dies després –explica amb satisfacció Baldoví–, li vaig poder dir: ‘senyor Rajoy, no solo gano en mi pueblo, sino que le doblo en votos’”.

Durant la conversa, el diputat de Sueca recorda una altra anècdota que va es va donar quan va tenir el seu primer contacte amb Rita Barberá: “Jo carregue molt contra Rajoy, li arribe a traure factura del PP del Congrés de Fira València on va ser elegit president del PP. I han passat molts anys i encara no s’ha pagat, per cert, malgrat que han passat molts anys. I, en eixir, em trobe Rita Barberá pel que és el patí del Congrés. I, quan arriba a mi –jo no la coneixia de res– se m’encara i recorde que em diu, amb tota la contundència que tenia aquella dona: ‘Que poca verguenza venir aquí a hablar mal de la Comunidad Valenciana’. I li vaig dir: ‘Yo no he venido aquí a hablar mal de la Comunidad Valenciana, he venido a hablar mal de vosotros, de vosotros’. I va pegar mitja volta i se’n va anar.”

En un altre moment de l’entrevista, Joan Baldovi recorda la nit “d’alegria immensa” de les eleccions de les quals va eixir elegit diputat en una jornada “històrica”, perquè era el primer valencianista que arribava al Parlament espanyol: “Vaig anar a votar, allò ple de televisions. No havia passat això mai. Fins i tot, Canal 9 va vindre a filmar-me eixe dia i va seguir la campanya electoral, entre altres coses perquè l’obligava la llei. Però, després, quan vaig a anar a Madrid, els dos anys que durà Canal 9, es van oblidar de mi i en 2 anys no em van dir ni bon dia”, denuncia.

Al llarg de l’extensa entrevista, el parlamentari recorda el “fonamental” moment de la nit que va preparar el seu primer discurs per a la Cambra baixa i que va ser “un dels discursos mes emotius que vaig escriure perquè m’eixia de dins”

>

Vídeo: Canal La Represa.

La Represa és un programa de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes enregistrat a Godella i que s’emet, entre d’altres, a les ràdios de Mislata, Picassent, Alzira, Cocentaina, Altea i les ràdios universitàries de la UPV i UJI.

Comparteix

Icona de pantalla completa