Diari La Veu del País Valencià
El Comitè d’empresa de RTVV considera ‘un colp molt dur’ la sentència de l’Audiència Nacional

EP / València.

El Comitè d’empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) considera un “un colp molt dur” la sentència de l’Audiència Nacional que declara justificat l’acomiadament col·lectiu i descarta la inconstitucionalitat de la llei que va suprimir el servei públic que va provocar la liquidació de l’empresa i el consegüent acomiadament col·lectiu.

El president del Comitè, Albert Vicent, ha assegurat en declaracions als mitjans a València que la sentència suposa “un colp molt dur” per als extreballadors de RTVV, que no esperaven una sentència “en aquest sentit”. Així, ha indicat que cada secció sindical valorarà si presentar recurs davant el Tribunal Suprem. A hores d’ara, CGT ja ha anunciat que presentaran un recurs al Suprem.

“Qui celebra hui la sentència són els diputats del PP, que van tancar la tele, i els dos partits del Consell –PSPV i Compromís– que han assumit els arguments del PP; poden estar els tres celebrant la sentència conjuntament”, ha criticat Vicent.

Davant aquesta resolució, que considera que l’ERO va estar ajustat al dret i que no existeix successió d’empreses entre RTVV i la futura radiotelevisió valenciana (Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació), el Comitè d’empresa ha reclamat a la Generalitat que s’atenga a l’article 6 de l’expedient regulador d’ocupació que determina que “els extreballadors tindran prioritat quan es cree la nova RTVV”. “Demanem que la Generalitat pose en marxa la comissió de seguiment de l’ERO per a recuperar els treballadors” en la futura corporació.

Comparteix

Icona de pantalla completa