Diari La Veu del País Valencià
Naix el primer concurs de fotografia als mercats municipals de València

RedactaVeu / València.

“#ClickAlMercat naix amb l’objectiu de mostrar la vida dels mercats municipals, valorar el treball que realitzen i mostrar la riquesa del producte local en favor d’una xarxa comercial alimentària de proximitat coincidint amb el 2017, any en què València és Capital Mundial de l’Alimentació per la FAO”.

Aquesta és la targeta de presentació del nou concurs #ClickAlMercat que pretén documentar la vida dels mercats i que se centra en la fotografia. El concurs està estructurat en dues categories: professional i instagramer. La categoria professional atorgarà un premi de 2.000€ al millor reportatge professional, mentre que la categoria instagramer atorgarà dos premis de 500€ a les millors sèries fotogràfiques.

Per a participar, els fotògrafs hauran d’inscriure’s en la pàgina web de la Regidoria de Comerç, en l’apartat de #ClickAlMercat (http://comercvlc.es/clickalmercat). En la seua inscripció, podran triar el clicker que millor els represente d’entre els 88 models diferents i seran acreditats oficialment com a participants del concurs.

Pel que fa al concurs professional, els fotògrafs podran recórrer els mercats municipals de València (tant ordinaris com extraordinaris) per realitzar les seues fotografies. Els treballs hauran de tenir format reportatge, d’entre 10 i 15 fotografies, i poden enviar-se fins al 22 de febrer a través del formulari digital de lliurament de treballs.

Segons destaquen fonts municipals, “València és una ciutat de gran riquesa alimentària i creativa i els seus mercats municipals són el reflex d’açò. Són espais de trobada, on conflueixen les cultures vertebrant la vida de la ciutat. Els mercats municipals creen barri i el barri crea mercats”.

El projecte compta amb un equip de creatius amb talent valencià: Tania Castro (fotoperiodista professional i directora de PhotOn Festival); Fani Grande (periodista, bloguera i escriptora); Gonzalo Gironés (de Gong Disseny, il·lustrador i dissenyador), i Pilar Almenar (periodista i coordinadora de la campanya #ClickAlMercat).

Concurs instagramer

En el concurs instagramer, un total de 200 instagramers recorreran 12 mercats municipals, tant ordinaris com extraordinaris. Per participar, els clickers podran inscriure’s en un dels 4 ClickerMeetings, les 4 trobades organitzades per recórrer els mercats municipals de València. Per qüestions d’aforament i seguretat, en cada trobada participaran 50 persones que recorreran tres mercats municipals diferents.

Les fotografies que realitzen en aquestes trobades hauran de ser publicades en forma de sèries en els seus perfils d’Instagram acompanyades per les etiquetes del concurs. Cada participant podrà publicar un màxim de 4 sèries de 3 o 4 imatges cadascuna. Cada trobada tindrà una data límit de lliurament tal com consta en les bases del concurs.

El jurat seleccionarà 10 finalistes que seran publicats en les xarxes socials a partir del 25 de febrer. El dia 6 de març, Clic Al Mercat farà públic el nom dels guanyadors del concurs en el lliurament de premis oficial. #VineiFesClick!, fes-te cliker.

Comparteix

Icona de pantalla completa