Diari La Veu del País Valencià
La gastronomia valenciana es reivindica a Madrid Fusió 2017
RedactaVeu / València / Madrid

El País Valencià es reivindica una vegada més com a destinació gastronòmica de gran potencial en la XV edició de la Cimera Internacional de Gastronomia Madrid Fusió. Aquest esdeveniment està considerat com la gran cita de la innovació, l’avantguarda creativa i impulsora de tendències en el món de la cuina.

L’esdeveniment mundial de referència en la promoció de la gastronomia i el producte ha tingut lloc a la capital espanyola aquesta setmana, i hi han participat més d’un centenar de cuiners de 15 països diferents, que han oferit prop de 70 demostracions tècniques, a més d’impartir tallers formatius.

L’Agència Valenciana del Turisme ha participat en aquest certamen amb un estand propi, en el qual s’ha mostrat el millor de la nostra restauració i els nostres millors productes. Així, han estat presents els productes de denominació d’origen valencians, així com empreses vinculades a la gastronomia de la nostra destinació i la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) de la Generalitat.

La directora general de Turisme, Raquel Huete, que ha visitat la fira, ha destacat que l’objectiu de la seua presència en aquest congrés és “reforçar el posicionament de marca Comunitat com a destinació enogastronòmica vinculada al territori”, al temps que posar en valor la nostra cuina local, “basada en la sostenibilitat, el paisatge i les nostres tradicions”. Segons Huete, inciatives com aquesta ens ajuden a mantenir-nos com una destinació cada vegada més atractiva, “que sap conjugar en la seua oferta gastronòmica la tradició i l’avantguarda amb la màxima qualitat”.

‘Del tros al plat‘

En la recent edició de FITUR, es va presentar el nou projecte ‘Del tros al plat’. Es tracta d’una acció turística amb la qual , el Patronat de Turisme de València se suma al gran esdeveniment urbà de 2017 que situa València com a capital mundial de l’Alimentació. Segons la diputada Pilar Moncho, la dieta mediterrània és una de les “grans bondats” del nostre territori i per això al seu voltant s’ha dissenyat aquest programa vinculat al producte turístic i la seua anàlisi alimentària.

El projecte, que es desenvoluparà en les instal·lacions de Veles e Vents a València comptarà amb quatre actors principals: el productor agrari, el comercialitzador que garanteix l’arribada de l’aliment a la cadena de transformació alimentària i que en aquest cas procedirà de la llotja de Mercavalencia, el cuiner i l’explotació del recurs des del seu vessant turístic.

Comparteix

Icona de pantalla completa