Diari La Veu del País Valencià
El PP rebutja crear una comissió d’investigació sobre la censura en Canal 9
EFE / València

La proposta, plantejada per Esquerra Unida i recolzada pel PSPV i Compromís, ha sigut rebutjada per dos vots de diferència, ja que en el moment de la votació estaven en l’hemicicle 42 dels 44 diputats de l’oposició, i 44 dels 55 diputats populars.

La iniciativa ha sigut defensada pel diputat d’EU Ignacio Blanco, qui portava una samarreta contra l’ERO en RTVV, i ha explicat que el PP ha fet una “apropiació” de la televisió de tots i ha aplicat una “manipulació basta i vergonyosa, impròpia d’una societat democràtica”, que l’ha deixat en una audiència del 4%.

“La realitat, l’han emmudit, maquillat, disfressat, canviat, i sempre pel seu propi interès”, ha sostingut Blanco, qui ha anunciat que aquesta comissió de recerca serà una de les primeres iniciatives que plantejaran el juny de 2015, quan hi haja unes Corts “sense majories absolutes i s’òbriguen portes i finestres d’una RTVV segrestada pels ‘lladreros’ “.

La diputada del PP, Sagrario Sánchez, li ha demanat que retire l’expressió de “lladreros” i ha qualificat la proposta de “totalment oportunista, per a eixir a la foto, per a posar-se la samarreta, per a veure si rasquen una mica amb aquesta qüestió” i encaixar en un futur tripartit amb una representació “considerable”. Sánchez ha destacat que Esquerra Unida forma part del Govern andalús, que gasta 16 milions d’euros a donar de menjar els xiquets i 47 milions en cotxes oficials, i ha asseverat que Andalusia és l’autonomia “més corrupta de l’Estat espanyol”.

Blanco ha replicat que el PP és “el partit més corrupte de l’Estat espanyol”; s’ha negat a retirar una expressió creada pel comitè d’empresa de RTVV per a referir-se a aquells que han afavorit “el saqueig” de l’empresa pública i després han aplicat una “carnisseria laboral”. A més, ha qualificat de monument a “la infàmia” i la “burrera” dir que Canal 9 i Ràdio 9 són empreses privades.

El socialista Josep Moreno ha assegurat que la relació del PP “amb la manipulació i la mentida és de pura addicció”, ja que Alberto Fabra necessita una TVV “consagrada a maquillar i deformar una realitat que l’incrimina”, en la qual no ha eixit ningú a dir la veritat des que la doctora Masip, actual diputada del PP, “va dir que beure dos litres d’aigua al dia era bo per a la salut”.

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha defensat que si no es “desinfecta bé la ferida” de l’ús “perniciós i partidista” de Canal 9, passarà el mateix en el futur, i ha lamentat que un servei públic s’haja utilitzat “en benefici particular”.

www.0responsables.com

Comparteix

Icona de pantalla completa