Diari La Veu del País Valencià
El documental d’El Tempir, ‘Ser a la frontera sud’, es presenta a l’Octubre

RedactaVeu / València.

Ser a la frontera sud, el documental que ha dut endavant El Tempir, dirigit per Lluís Català Oltra, es presenta aquest dimecres 25 de gener a l’Octubre CCC (19h). El documental va aparèixer en 2016, dins de les I Jornades sobre Llengua i Identitat al Sud: ‘Es pot ser valencià sense parlar valencià?’

Així doncs, sota l’impuls del col·lectiu es van elaborar un mosaic d’entrevistes a persones de diversos pobles del migjorn valencià amb l’objectiu de radiografiar les diferents maneres de veure i sentir el fet de “ser valencià”. Entre altres coses, Ser a la frontera sud pretén ser un documental que incite a una reflexió múltiple sobre com vivim al sud la identitat, si el factor lingüístic influeix en la configuració d’aquesta, quines poden ser les estratègies possibles a l’hora d’oferir possibles models de vertebració territorial d’aquest pol bàsic del País Valencià o quines són les funcions i les dimensions socials del valencià en aquesta zona. La finalitat última és bastir una identitat valenciana al sud sense renúncies ni fractures i amb un clar respecte i millor comprensió de les peculiaritats comarcals que tenim des d’un punt de vista lingüístic, cultural, econòmic, social, etc.

L’acte de presentació a València comptarà amb la presència de Lluís Català Oltra, professor del Departament de Sociologia II de la UA; Josep Escribano president d’El Tempir i Ferran Suay, membre de la Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa