Diari La Veu del País Valencià
ERPV reclamarà amb EUPV als ajuntaments la rebaixa de la barrera electoral del 5%  

RedactaVeu / València.

Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) presentarà a tots els ajuntaments, de manera coordinada amb Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), una moció per instar els partits amb representació a les Corts Valencianes perquè aproven la rebaixa de la barrera electoral del 5%. Aquesta reforma de la llei electoral és un dels punts de l’Acord del Botànic que, “any i mig després, encara no s’ha complert”, segons recorda ERPV.

Per a Domènec Garcia, secretari de Política Municipal d’Esquerra Republicana del País valencià “és moment de fer front comú” entre les organitzacions que consideren que mantenir la barrera del 5% “és perpetuar una anomalia democràtica que no es produeix en cap altre indret de l’Estat Espanyol”.

El dirigent republicà ha recordat que una formació política no obtinga representació parlamentària quan supere els 100.000 vots -com va ocórrer amb el Bloc als anys 1999 i 2003 o a la coalició d’Esquerra Unida i Esquerra Republicana a 2015- beneficia els partits majoritaris “i va en contra de la qualitat democràtica al País Valencià”.

Garcia ha afegit que la barrera electoral “només depèn de la Llei Electoral Valenciana”, de manera que els partits que formen part del Govern del Botànic “no tenen excusa per no dur a terme la reforma”.

Comparteix

Icona de pantalla completa