Diari La Veu del País Valencià
L’Institut Victoria Kent d’Elx lidera la participació en el certamen literari ‘Ficcions’
RedactaVeu / València.

Un total de 201 alumnes de tot el País Valencià s’han inscrit a la novena edició del concurs de creació literària ‘Ficcions’, segons ha informat l’organització. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de 32 escoles, instituts i centres educatius diferents d’arreu del territori. Fins ara, destaca l’IES Victoria Kent d’Elx, ja que és el centre més participatiu del País Valencià en aquesta novena edició del certamen i compta, al llarg de totes les edicions del certamen literari, amb més de 1.000 inscrits.

Les inscripcions per participar al certamen de creació literària es van activar el 2 de novembre i segueixen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins el dia 27 de febrer. Aquesta es pot fer a través de la pàgina web.

El funcionament

El concurs ‘Ficcions, l’aventura de crear històries’ està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursen 2n cicle d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’AMIC, busca impulsar l’ús de la llengua catalana i incentivar la creativitat i la imaginació dels joves.

Per començar, als participants se’ls faciliten els inicis de cinc novel·les diferents (Olor de colònia de Sílvia Alcàntara, L’aniversari d’Imma Monsó, El nom del vent de Patrick Rothfuss, L’aire que respires de Care Santos i L’altre costat de l’infern de Jordi Sierra i Fabra), a partir dels quals han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-lo a la web seguint el calendari d’entrega establert. La participació pot ser individual i/o en grup de fins a tres persones.

Jurat i premis

A partir del 17 d’abril, últim dia per entregar la darrera part del relat, un jurat format per persones vinculades al món literari i de l’educació s’encarregarà d’escollir els guanyadors i els finalistes. Amb motiu del 20è aniversari de l’AMIC, el veredicte es farà públic en un acte a La Pedrera de Barcelona, on es farà l’entrega dels premis i on hi podran assistir tant alumnes finalistes com familiars i professors. Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador i també es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona i es premiarà el professor/a més motivador/a.

Anteriors edicions

En la darrera edició hi van participar més de 3.200 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià provinents de més de 370 instituts. Aquesta xifra suposa un increment del 80% respecte a l’edició del 2014.

Comparteix

Icona de pantalla completa