Diari La Veu del País Valencià
Maluenda compara la defensa dels Països Catalans amb l’Alemanya de Hitler
EFE / RedactaVeu / València

El ple de Les Corts Valencianes ha aprovat hui, únicament amb els vots del PP, impedir la tramitació de qualsevol iniciativa parlamentària que incloga el terme ‘País Valencià’. Els populars han indicat que és una resposta al seu ‘malestar’ per una declaració institucional de l’Ajuntament de Barcelona que fa una referència ‘ofensiva’ al poble valencià.

La iniciativa, presentada pel PP i que l’oposició ha votat en contra, té el seu origen en una declaració de l’Ajuntament de Barcelona del juny passat davant l’ofensiva” del Suprem contra la immersió lingüística, que feia referència ‘als diferents territoris dels països de parla catalana’.

Rafael Maluenda (PP) ha retret a l’esquerra valenciana que no utilitza la denominació oficial de la ‘Comunitat Valenciana’, la qual cosa suposa no respectar l’Estatut d’Autonomia, i ha qualificat de traïció a la història del poble valencià que es parle del projecte ‘inconstitucional’ d’uns Països Catalans.

Rafael Maluenda durant la seua intervenció ha comparat la defensa dels Països Catalans amb l’Alemanya de Hitler.

El socialista Rafael Rubio ha qüestionat que el PP plantege aquesta iniciativa quan hi ha 720.000 valencians parats, la Generalitat “no paga a quasi ningú, han llevat la llei de Dependència, han augmentat les llistes d’espera als hospitals, alguns no els acaben, o que existeix un deute asfixiant de 30.000 milions d’euros”.

Ha destacat que, en un moment de més atur i més precarietat social, Mariano Rajoy trau ‘l’espant’ ideològic per a intentar dividir les autonomies, i així a Aragó ‘han inventat el lapao’, i ha ironitzat sobre l’interés del Consell en aquest tema, doncs solament estava a l’hemicicle el vicepresident José Císcar, al qui s’ha referit com ‘el president del València CF’.

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella ha criticat la ‘falta de sensibilitat del PP amb el sofriment dels valencians, plantejant aquesta proposta que evidencia la falta d’idees i que han perdut el nord, i ha defensat que gràcies a la gestió dels populars la corrupció és la primera simbologia del País Valencià’.



Lluís Torró, d’Esquerra Unida, ha retret al PP que recórrega a ‘un truc de prestidigitació per a distraure dels problemes reals, a causa que el seu projecte està ‘esgotat’, i ha reclamat que no torne a crear ‘enemics imaginaris’ ni a dividir als valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa