Diari La Veu del País Valencià
Acció Cultural ofereix el seu servei jurídic al regidor de Gata

RedactaVeu / València.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ofereix el seu servei jurídic al regidor de Gata Jaume Monfort i a totes les víctimes de discriminació lingüística que, com ha quedat clar en el recent cas, continuen existint. És per això que l’entitat ha anunciat que aquest 2017 reforçarà el seu Servei Jurídic i la seua Secció de Política Lingüística amb una Oficina de Garantia dels Drets Lingüístics, que oferirà informació, assessorament jurídic, models d’instàncies i formularis i vies de denúncia, de forma presencial, telefònica i digital, per tal d’avançar de manera efectiva i decidida en la garantia dels Drets Lingüístics dels valencians, tal com ho ha fet saber a través d’un comunicat.

ACPV assegura que “la nostra experiència és un important aval en aquest treball”, perquè la defensa dels drets lingüístics dels valencians i valencianes ha estat una constant històrica del treball d’aquesta entitat. Asseguren haver guanyat nombroses sentències i recursos judicials, així com una llarga experiència en l’assessorament i defensa de les víctimes de discriminació per raons de llengua. Paral·lelament, la Secció de Política Lingüística ha fet diferents campanyes d’informació i conscienciació, com l’elaboració i distribució d’una Guia de Drets Lingüístics, amb informació legal, respostes als dubtes més habituals i models de formularis i instàncies.

És per això que l’entitat posa aquesta experiència i aquesta nova campanya de reforçament de l’Oficina de Drets Lingüístics al servei de la col·laboració amb la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat valenciana, perquè “les institucions han de ser garantia de protecció dels drets dels ciutadans”, afirmen des d’ACPV.

Llei d’Igualtat Lingüística

Però més enllà d’aquestes mesures immediates, aquesta entitat entén que la solució passa per l’elaboració d’una Llei d’Igualtat Lingüística, tal com va proposar el març de 2015, en base al document presentat en aquell moment amb la col·laboració de les universitats valencianes, i que cada vegada ha estat assumit com a proposta per més agents socials. Perquè, segons ACPV, el suport legal a la igualtat per raons de llengua és l’instrument necessari per a la protecció de l’exercici dels drets lingüístics dels valencians.

Comparteix

Icona de pantalla completa