Diari La Veu del País Valencià
La indignació pel nou cas de discriminació al valencià a Gata encén les xarxes
Leo Part / València.

Una onada d’indignació i, al mateix temps, de suport al tinent d’alcalde de Gata, el regidor Jaume Monfort –també secretari general de Podem al municipi de la Marina– recorre les xarxes socials a hores d’ara després que aquest haja denunciat públicament que va ser víctima d’un nou cas de discriminació lingüística el passat 6 de desembre, dia de la Constitució, per part d’agents de la Guardia Civil.

De fet, la víctima d’aquesta nova vulneració del dret a expressar-se en valencià, l’usuari @jaume_monfort, s’ha convertit en tendència a l’Estat espanyol per tots els missatges que ha rebut des que ha fet pública la denuncia dels fets.

Pablo Iglesias i el president de les Corts, Enric Morera, han estat alguns dels representants polítics que, fins al moment de redactar aquesta informació, han transmès, a través de les xarxes socials, el seu suport al regidor de Podem i tinent d’alcalde de Gata.

Així, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha mostrat el seu suport al regidor de Gata amb una piulada en la qual ha recordat que “Igualtat també és respectar totes les llengües. Pels drets lingüístics dels pobles #ValenciàNoÉsDelicte Ànim i força company @jaume_monfort”.

Per la seua banda, el president de les Corts, Enric Morera (Compromís), també ha volgut traslladar la seua “solidaritat amb Jaume Monfort per un nou cas de vulneració de drets lingüístics”, sobre el qual apunta que “esperem aclariment i resposta dels responsables”.

Lafectat ha denunciat a les xarxes, on ha penjat un vídeo i una carta explicant els fets, que els agents de la Benemèrita l’han expedientat “per parlar valencià”, una discriminació que, assegura, és “pròpia de temps més foscos”.

A hores d’ara, els missatges de solidaritat amb Jaume Monfort continuen publicant-se a un ritme vertiginós amb l’etiqueta #ValenciàNoÉsDelicte.

Tot seguit podeu veure algunes de les centenars de piulades de suport a l’edil.

Comparteix

Icona de pantalla completa