Diari La Veu del País Valencià
La Diputació dinamitza la conca del riu Sellent al seu pas per Bolbait

RedactaVeu / València.

La Diputació de València aposta per recuperar i reconèixer els espais fluvials com a “espais públics de primer ordre per a la ciutadania i que revitalitzen el patrimoni”. Així s’ha expressat el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, durant la seua recent visita a les actuacions d’adequació efectuades a la conca del riu Sellent al seu pas per Bolbait.

Els treballs s’emmarquen dins del Programa d’Espais Degradats impulsat per part de la corporació provincial i que ha permès condicionar la zona i habilitar un mirador des del qual gaudir de les vistes que presenta aquest enclavament.

Josep Bort ha manifestat en la seua visita, en què ha estat acompanyat per l’alcaldessa de Bolbait, Carolina Mas, que és “molt important” treballar per revitalitzar el patrimoni natural dels nostres pobles amb l’objectiu “d’apropar-los a la ciutadania i reconèixer els espais fluvials com a espais públics de primer ordre”. En aquest mateix sentit, el responsable de l’Àrea de Medi Ambient ha recordat que durant les darreres dècades “el desenvolupament urbà ha donat l’esquena a rius i barrancs” i ha celebrat que en l’actualitat aquesta visió “està canviant i comencen a ser percebuts com a espais que conviden al goig i gaudi de la natura” per part de la ciutadania, ha destacat.

L’alcaldessa de Bolbait amb el diputat Josep Bort. Foto: Diputació de València.

Millora d’accessos i reparació del berenador

La conca del riu Sellent al seu pas per Bolbait constitueix una parcel·la de titularitat municipal, en la qual s’ha construït un mirador des del qual es pot gaudir de les vistes que presenta l’enclavament i que serveix d’accés des de la carretera de Navarrés cap a la zona de banys del riu. Així mateix, també s’han escomès treballs de millora dels accessos al riu, a la mateixa zona de banys i s’han recuperat les vies cap a les dues coves existents en la riba oposada. Entre els treballs escomesos, s’ha procedit a efectuar diverses reparacions al berenador i zona d’esbarjo i al desbrossament i neteja de les dues vessants de la muntanya.

El projecte ha comptat amb un pressupost que ascendeix fins als 44.109 euros, dels quals la Diputació de València ha aportat el 85% del total dels recursos i el Consistori, el 15% restant.

Comparteix

Icona de pantalla completa