Diari La Veu del País Valencià
València obri dos primers trams d’1,5 quilòmetres de l’anell ciclista
RedactaVeu / València

Els usuaris de bicicleta de la ciutat de València estan d’enhorabona. L’Ajuntament de València obri aquest dissabte dos trams de l’anell ciclista de la ronda interior de la ciutat que s’han acabat aquest mateix divendres, segons fonts de la Regidoria de Mobilitat Sostenible. La ciutadania de València, d’aquesta manera, ja disposa d’un total d’un quilòmetre i mig, aproximadament, d’aquesta nova infraestructura ciclista, que circula per la calçada i segregada per complet dels cotxes.

Un dels dos trams és el que va des de Guillem de Castro a l’altura del carrer d’Àngel Guimerà fins al Pont de les Arts, a l’altura de l’IVAM, on enllaça amb uns metres de carril bici ja existent. L’altre tram és el que va des del Pont del Real fins a la plaça de Tetuán, a l’altura del carrer de la Pau.

El regidor Giuseppe Grezzi ha recordat que el col·lectiu València en Bici va reclamar l’anell ciclista des de fa més de 20 anys. Aquest té previst realitzar un passeig de celebració amb bicis a les 11.00 hores aquest dissabte, que ix des del MuVIM i que recorrerà el nou tram d’anell ciclista fins a l’IVAM.

Les obres de l’anell de 4,7 Km finalitzaran el 28 de febrer

Les obres de la resta de trams de l’anell es reprendran el dilluns 9 de gener i està previst que finalitzen el dia 28 de febrer, data en què quedarà tancat el cercle que conforma l’anomenat anell i que té un total de 4,7 quilòmetres.

La Regidoria de Mobilitat Sostenible sosté que amb aquesta engegada de l’anell “compleix” el que havia acordat amb els diferents agents socials i comercials de la ciutat i subratlla que els dies de major activitat comercial en el centre, les obres quedaran parades “per a facilitar al màxim l’accés de la ciutadania a vies com el carrer de Colom i les vies adjacents”.“És una gran satisfacció que l’anell ciclista comence a funcionar”, ha declarat Grezzi. Tot i que el tram de Tetuán era un dels més complexos, la segona part de les obres també afrontarà la reordenació d’espais com ara l’entrada en el carrer d’Alacant des del carrer de Xàtiva -a l’altura de l’Estació del Nord-, que també resulta de complexitat tècnica. A més, també es reordena l’accés al carrer de Jorge Juan, l’entrada al qual es farà a través de Sorní.

Comparteix

Icona de pantalla completa