Diari La Veu del País Valencià
Montoro enviarà el FLA al País Valencià abans de final d’any

RedactaVeu / EP / València.

El País Valencià rebrà abans de final d’any un total de 976 milions d’euros del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA). En concret, 524 milions que resten de la desviació de dèficit del 2015, 418 milions per l’augment del sostre de despesa del 0,3 al 0,7% i altres 33 milions corresponents al FLA ordinari.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha explicat als periodistes, en els passadissos de les Corts, que aquesta setmana és “important des del punt de vista dels interessos financers i fiscals valencians”, ja que dijous es reunirà el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) i dijous i divendres hi haurà comissions delegades del Govern estatal sobre hisenda.

Respecte a les comissions delegades, Soler espera que “es resolga d’una vegada per sempre” els que queda del FLA ordinari, així com la part del canvi de FLA extraordinari a ordinari per l’augment del sostre de dèficit de 0,3 al 0,7%, la qual cosa suposarà l’arribada al país de “una quantitat de diners importants”.

El titular d’Hisenda ha advertit que aquests diners “desestresen la Tresoreria de la Generalitat”, però “no resolen el problema de dèficit, al contrari”.

Per açò, ha reclamat que fins que no hi haja un nou sistema de finançament autonòmic, “el Govern hauria de fer unes aportacions extraordinàries o normals”, davant “la insuficiència financera que tenim”, perquè, si no, el que s’aconsegueix és “augmentar la bola de dèficit més”.

D’altra banda, Vicent Soler ha explicat que el CPFF del pròxim dijous aprovarà un informe per a fixar els objectius de dèficit per a cada comunitat autònoma i ha advertit que, si el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, “fa el mateix que l’any passat i fixa el mateix objectiu de dèficit per a totes les comunitats, nosaltres no podrem votar a favor”.

Inquirit pel fet que els diputats del PSOE sí que van votar a favor de l’objectiu de dèficit, el conseller ha respost: “Els diputats socialistes tenen un mandat del grup socialista, jo tinc un mandat del Govern valencià; són legitimitats diferents”.

Comparteix

Icona de pantalla completa