Diari La Veu del País Valencià
Anticorrupció demana 7 anys i mig de presó per a Helga Schimdt

EP / València.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita una pena de set anys i mig de presó per a la exintendenta del Palau de les Arts Helga Schimdt per malversar fons en el coliseu que va dirigir. També li atribueix un delicte de prevaricació i un altre de falsedat en document mercantil.

Així mateix, el fiscal reclama huit anys de presó per al qui fóra director financer Ernesto Moreno; set anys per al president del consell d’administració de Patrocini –empresa vinculada al Palau i dedicada a captar patrocinadors–, José Antonio Noguera Puchol; set anys de presó per al conseller delegat d’aquesta signatura, Joaquín Maldonado, i altres set anys per al excònsol de França a València i administrador de la societat Radcliffe –mercantil que actuava d’intermediària en les contractacions–, Pablo Broseta.

Així consta en la qualificació que el fiscal ha remès al Jutjat d’Instrucció número 15 de València, que ha investigat l’externalització de serveis del Palau amb pagament de sobrecostos que van implicar un perjudici a les arques públiques.

El magistrat instructor va donar per conclosa la recerca el passat mes de novembre i va donar un termini de deu dies al fiscal perquè sol·licitara el sobreseïment, la pràctica de noves diligències o l’obertura de judici oral.

Comparteix

Icona de pantalla completa