Diari La Veu del País Valencià
Més de 600 ciclistes participaran al XXI Ciclocròs Internacional Ciutat de València

Javier Cid / València.

El ciclocròs retorna aquest diumenge, 18 de desembre, a València, amb el XXI Ciclocròs Internacional Ciutat de València organitzat per la Penya Ciclista Campanar. La cita reunirà més de 600 ciclistes i se celebrarà en un circuit de 2.850 metres situat a l’antic llit del riu Túria a l’altura de l’Estació d’Autobusos.

En aquest mateix escenari, es disputarà, els dies 6,7 i 8 de gener, el Campionat d’Espanya: “Aquest any la participació serà molt bona perquè molts ciclistes vindran a València a provar el circuit”, destacava Amadeo Olmos, president de la Federació de Ciclisme, en la presentació oficial de la prova celebrada al Complex la Petxina.

A l’acte van assistir també la regidora d’Esports, Maite Girau; el director general d’Esports, Josep Miquel Moya, i el seleccionador nacional de ciclocròs, Pascual Momparler. Durant l’acte, Girau va ressaltar que el Ciclocròs Ciutat de València és “una prova de gran tradició que se celebra en un marc incomparable, com és el Jardí del Túria”. També, el director general d’Esports, Josep Miquel Moya, va destacar la importància de la competició per a la ciutat de València i va reiterar el compromís de les institucions valencianes “perquè l’any que ve puguem tornar per a presentar una nova edició”.

La competició serà l’última prova puntuable per a la Copa d’Espanya de Ciclocròs i decidirà els campions del 2016. Entre els participants de renom mundial destaquen l’holandès Lars Boom i el belga Angelo De Clerq. El valencià Felipe Orts no podrà revalidar la victòria del 2015, ja que competeix a la Copa del Món.

El seleccionador nacional, el valencià Pascual Momparler, va destacar que la cursa tindrà lloc en un “circuit ràpid en el qual no se sabrà el guanyador de cada categoria fins a les últimes voltes”.

Així mateix, les previsions meteorològiques pronosticades per a la jornada de diumenge podrien deslluir l’espectacle quant al públic assistent però no per als participants, ja que com va recordar Amadeo Olmos, “el ciclocròs és una modalitat que ve del Nord i que està molt lligada a la pluja i el fang “.

Horaris:

Diumenge 18 desembre

09.00 hores Categoria Màster

09.50 hores Màster 40,50 i 60

10.40 hores Júnior

10.50 hores Cadets Masculí i Cadets Femení

11.35 hores Escoles de Ciclisme

11.40 hores Lliurament de Trofeus

12.00 hores Dones (C-2)

13.00 hores Elit / Sub’23 (C-2)

14.10 hores Lliurament de Premis de la Copa d’Espanya

Comparteix

Icona de pantalla completa