Diari La Veu del País Valencià
Pluges de fins a 200 l/m² a partir d’aquesta vesprada en la meitat sud del País Valencià
RedactaVeu / València

El més destacat del temporal de Llevant, que des de hui i durant els pròxims dies afectarà el conjunt del territori valencià, serà la “persistència” de les precipitacions, “encara que també poden ser d’intensitat forta”, segons una circular d’AEMET. Les alertes activades a partir d’aquest divendres a les 18 hores en el litoral nord d’Alacant, Castelló i València, “per acumulats de 60 l/m2 en 12 hores”, s’estendran a partir de dissabte per tot el territori del País Valencià, a excepció de les comarques de l’interior de la demarcació de Castelló”.

En principi, els registres de pluja més elevats es registraran al Comtat, la Vall d’Albaida i l’interior de la Safor i la Marina Alta. També es poden registrar quantitats de precipitació molt elevats al nord de la Marina Baixa, l’Alcoià, la Costera, el sud de la Ribera Alta i Baixa, i la Canal de Navarrés.

AEMET destaca que, a causa de la gran duració del temporal –des d’aquesta vesprada i al llarg de tot el cap de setmana-, “les precipitacions acumulades en les zones de la meitat sud del País Valencià podran registrar precipitacions de fins a 200l/m2 durant aquests tres dies”.

Vents de fins a 80 km/h i onades de 4 metres

Les precipitacions persistents estaran canalitzades, a més, per un vent en les capes baixes les ratxes del qual poden oscil·lar dissabte entre els 70 i els 80 km/h en les demarcacions de València i Alacant. Precisament, aquest fort vent donarà lloc a un temporal en les zones marítimes del País Valencià, “amb mar grossa i onades de 4 metres”.

Finalment AEMET informa que “és probable” que el temporal, sobretot pel que fa a vent i onades, “persistisca durant el dilluns 19 i comence a remetre a partir del pròxim dimarts”.

Comparteix

Icona de pantalla completa