Diari La Veu del País Valencià
ERPV i EUPV reclamen una avinguda dedicada a Vicent Marco Miranda
RedactaVeu / València

Rosa Albert, coordinadora d’Esquerra Unida de València ciutat, i Francesc Galiano, president d’Esquerra Republicana de València, han presentat aquest dimecres conjuntament a l’Ajuntament de València la petició amb què demanen que es dedique una avinguda a la memòria de Vicent Marco Miranda, primer alcalde de la ciutat durant la República, precisament enguany que fa 70 anys de la seua mort.

En un comunicat emés de manera conjunta per aquestes dues formacions consideren just que, precisament en aquest aniversari de la seua mort, es faça el reconeixement que la personalitat de Vicent Marco mereix, no sols com a alcalde, sinó per la seua llarga trajectòria cívica i política, definida per l’honestedat personal i el valencianisme republicà que encarnà de manera exemplar.

Trajectòria política

Vicent Marco va ser regidor de 1912 a 1937, i primer tinent d’alcalde, de 1920 a 1923, cap de la majoria republicana i alcalde accidental. D’entre els arguments que es poden llegir a la petició es troben fites com la modernització de serveis públics com l’escorxador municipal, l’augment, ampliació i millora de les línies de transport públic o les colònies escolars municipals, entre d’altres.

També destaquen en aquest text que el que millor reflecteix la concepció de l’ajuntament com a servei al ciutadà que tenia Marco és la creació d’una plantilla fixa i ben formada de funcionaris municipals, mesura que eliminà situacions inestables i instaurà, de fet, una funció pública moderna a la ciutat de València.

La petició acaba concloent que se li ha de dedicar una avinguda “pel que considerem que és un necessari acte de memòria, perquè és de justícia, i pel que suposa de reparació de l’oblit i la injustícia comesos durant anys amb Vicent Marco Miranda i tants i tantes valencianistes republicans i lluitadors per la llibertat d’aquest poble”.

Acte d’homenatge

Precisament aquest mateix diumenge 18 de desembre, a les 12 hores, en el cementeri civil de València, Esquerra Republicana del País Valencià ha organitzat un homenatge a Vicent Marco Miranda, tal com podeu llegir en aquest enllaç on també es fa un breu repàs per la biografia de Marco.

Comparteix

Icona de pantalla completa