Diari La Veu del País Valencià
Puig remarca el ‘paper fonamental’ de CCOO-PV en la reconstrucció del País Valencià

RedactaVeu / València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha remarcat la trajectòria del sindicat CCOO País Valencià i el seu “paper fonamental” en la reconstrucció social i política del País Valencià.

Així s’ha pronunciat el cap del Consell durant l’assemblea celebrada amb motiu del 50 aniversari de CCOO País Valencià, en la qual també ha intervingut la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, així com el secretari general de CCOO PV, Paco Molina, i l’alcalde de València, Joan Ribó.

Ximo Puig ha reconegut la labor d’aquest sindicat com a “defensor de la bandera de la llibertat i de l’autonomia” durant els seus 50 anys d’història, un fet que, com ha assenyalat, “mereix el reconeixement institucional de la Generalitat”. “La Generalitat de hui és possible gràcies, precisament, al fet que CCOO i altres organitzacions van estar presents”, ha afegit.

Així mateix, el cap del Govern valencià ha definit l’organització com “una història d’èxit” i ha remarcat la importància de “no oblidar mai” tots aquells que han fet possible aquest sindicat. “A través de la força de la reivindicació hem aconseguit tenir un Estat del Benestar una mica millor del que teníem i molt pitjor del que tindrem en el futur”, ha declarat Puig.

Amb la finalitat de continuar treballant per a canviar el País Valencià, Puig ha defensat que l’acte de celebració pel 50 aniversari de CCOO-PV “no és solament una festa de reconeixement, sinó també una trucada per a continuar treballant junts i canviar les coses”. En aquest sentit ha remarcat que el Govern valencià treballa “des del diàleg social, l’honradesa i sempre des de la mirada d’unió” amb l’objectiu que els treballadors i treballadores “avancen i no es queden al marge”.

Oltra: Diàleg social fluït

Per la seua banda, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha reivindicat el diàleg social “fluït, actiu i útil per a la ciutadania”, amb l’objectiu de “preservar l’estat de benestar, millorar les relacions laborals, promoure l’ocupació de qualitat i introduir en l’economia els valors de l’ecologia i la sostenibilitat com a garantia de futur per a les empreses, les persones i el territori”.

Per a Oltra, a través del diàleg social “contribuïm a la justícia social, la transparència i la participació, consolidant així una societat més cohesionada socioeconòmicament i territorialment”.

En aquest procés de diàleg, ha precisat la vicepresidenta, el Consell té clar el paper d’interlocució que representen els sindicats, perquè “en situacions de crisi, que generen por, no hi ha res més perillós que sentir-se sol, vulnerable, i és necessària la protecció de la col·lectivitat, la defensa conjunta dels interessos compartits, sentir-se membres d’un conjunt i ser conscients que la unitat és l’antídot enfront de la vulnerabilitat”.

“En un moment com l’actual, on els drets socials estan en dubte i el capitalisme caníbal, com diria el premi nobel Joseph Stiglitz, s’estén cada vegada més, són molt importants les organitzacions sindicals, el concert social i la defensa col·lectiva dels interessos comuns”, ha assegurat.

Així mateix, Mónica Oltra ha felicitat CCOO pels 50 anys de lluita en defensa dels interessos de les treballadores i treballadors valencians, en defensa de la negociació col·lectiva i dels drets de la classe treballadora i ha matisat “els drets no es regalen: s’aconsegueixen”.

Comparteix

Icona de pantalla completa