Diari La Veu del País Valencià
El curtmetratge valencià ‘Graffiti’, nominat als Goya 2017

RedactaVeu / València.

Dels dos curtmetratges valencians que hi havia preseleccionats per l’Acadèmia de Cinema per als Premis Goya 2017, finalment sols Graffiti de Lluís Quílez ha acabat entre els nominats, per tant opta a ser el millor curt de ficció de l’any a nivell estatal al costat de Bla, Bla, Bla d’Alexis Morante, En la azotea de Damià Serra, La invitación de Susana Casares i Timecode del barceloní Juanjo Giménez Peña; justament aquest últim està preseleccionat juntament amb la peça de Quílez per als Premis Òscar en la categoria de Millor Curtmetratge de Ficció.

El proper 4 de febrer, dissabte, sabrem si Quílez resulta guanyador del premi a millor curtmetratge de ficció en l’entrega de la 31a edició del Premis Goya que es realitzarà en el Madrid Marriott Auditorium Hotel de Madrid.

La productora valenciana Ainur Films ha sigut l’encarregada de portar endavant Graffiti, que està ambientat en un món apocalíptic i interpretat pel català Oriol Pla, qui és inicialment l’últim supervivent en una ciutat devastada, fins que un dia la seua rutina diària es veu interrompuda per l’aparició d’un graffiti en la paret del lloc on dorm, amb una única paraula escrita que delata la presència d’un altre supervivent: Anna. Aquest curtmetratge compta amb subtítols en català.

>

Vídeo: Canal Lluís Quílez.

Premis

En el seu recorregut per festivals, aquesta cinta ha guanyat el Premi al Millor Curtmetratge Europeu, el Mélies de Plata en el Festival de Sitges, el Premi al millor Curt en els festivals de Santa Bàrbara i de Ciència Ficció de Boston, entre d’altres.

A més, també ha sigut preseleccionada per l’Acadèmia del Cinema de Hollywood dins de la categoria d’Òscar al Millor Curtmetratge de Ficció, al costat d’altres deu curtmetratges de tot el món, entre els quals també figura Timecode del barceloní Juanjo Giménez. Els membres de la Secció de Curtmetratges de l’Acadèmia de Hollywood seleccionaran cinc nominats entre els 10 títols de la llista que se sabran el proper 24 de gener.

IVAC

A més, Graffiti forma part del catàleg de promoció del curtmetratge valencià ‘Curts 2016’ i ha comptat amb les ajudes a la producció de l’Institut Valencià de Cultura, que es convoquen anualment a través de l’IVAC.

Comparteix

Icona de pantalla completa