Diari La Veu del País Valencià
Projecció del documental ‘L’autodeterminació damunt la taula’ a l’Octubre
RedactaVeu / València

Emmarcat dins l’Any Llull, en commemoració del 700é aniversari de la mort de Ramon Llull, que viatjà per tota Europa i la Mediterrània cercant la pau i l’enteniment entre les diferents cultures, arriba a València el documental reportatge L’autodeterminació damunt la taula, una exposició del desenvolupament progressiu del dret internacional aplicat en aquesta matèria.

La Institució Joan Fuster, amb la col·laboració del Cercle Mallorquí de Negocis i el centre Octubre, han organitzat la projecció d’aquest documental i el debat col·loqui posterior per al pròxim 19 de desembre, a les 20h, al saló d’actes de l’Octubre CCC.

El Cercle Mallorquí de Negocis és qui ha posat en marxa la pel·lícula. En aquest treball dirigit i guionitzat per Pere Sánchez, els experts parlen de la raó de l’existència d’aquest dret, de la seua aplicació pràctica en casos recents com els de Kosovo, Crimea o Escòcia i de la relació que poden tenir amb noves situacions futures.

>

Un dret per prevenir conflictes i garantir la pau entre els pobles. Així és com defineixen el dret d’autodeterminació contemplat a la Carta de les Nacions Unides Alfred-Maurice de Zayas, doctor expert independent de l’Alt Comissariat de l’ONU per als Drets Humans i Karl Albrecht Schachtschneider, doctor de Dret Constitucional, Europeu i Internacional. Ambdós participaran en el col·loqui organitzat a l’Octubre CCC.

També hi participaran Santiago Vidal, jutge i senador; Alfred-Maurice De Zayas, expert independent de l’Alt Comissariat de l’ONU per als Drets Humans, i Andrés Boix, professor de dret administratiu a la Universitat de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa