Diari La Veu del País Valencià
Manifestacions, aquest dimarts, contra la LOMCE
RedactaVeu / València / Castelló de la Plana

Les protestes també serviran per reivindicar la retirada de les revàlides i un pacte educatiu. En aquest sentit, la presidenta de FAMPA Castelló, Silvia Centelles, ha assenyalat en roda de premsa que malgrat que s’ha aconseguit paralitzar les revàlides cal “seguir treballant perquè es derogue la LOMCE, ja que potencia les desigualtats entre l’alumnat”.

Per la seua banda, la representant de CCOO, Mila García, ha recordat que s’ha creat una comissió per estudiar la nova llei d’educació, “però no volem quedar-nos fora de la negociació o de la futura llei. Volem que els nostres fills tinguen dret a una educació digna i pública”, ha afegit. Així mateix, ha criticat els actuals ràtios i l’increment de les hores lectives del professorat en Secundària.

A més a més, la representant d’STEPV, Zulaica Agustí, ha qualificat d’injusta la LOMCE i ha assegurat que, encara que les revàlides no tindran validesa, “segueixen ací”.

El representant de CGT, Víctor Tormo, ha apuntat que la LOMCE suposa una “reculada en les llibertats en aquest país perquè està dissenyada com a eina política per a controlar l’educació”. Sobre aquest tema, ha criticat el fet que “els directors dels centres es convertisquen en comissaris polítics, ja que són els que seleccionaran el personal dels centres educatius”, així com la privatització de l’educació, i ha apuntat que l’Estat espanyol acull una gran quantitat d’escoles privades. Tormo ha anunciat que les mobilitzacions continuaran en el primer trimestre de 2017 si no es deroga la LOMCE.

Finalment, el representant de Front d’Estudiants, Alejandro Fas, ha indicat la necessitat de “seguir lluitant per a aconseguir un pacte educatiu que compte amb els agents de la comunitat educativa”. A més, ha reivindicat el final dels concerts educatius.

Comparteix

Icona de pantalla completa