Diari La Veu del País Valencià
Alacant inicia aquest dimarts el canvi de nom de carrers franquistes

Redactaveu / Alacant.

L’Ajuntament d’Alacant procedirà aquest dimarts al canvi de nom del primer dels 46 carrers franquistes de la ciutat en aplicació de la llei de Memòria Històrica. Així, l’avinguda Adolfo Muñoz Alonso, en el barri de Sant Blas, passarà a ser de les ’27 Constituents’.

L’edil de Memòria Històrica, Maria José Espuch, ha fet aquest anunci en el transcurs d’un desdejuni informatiu que ha realitzat el grup municipal de Compromís amb els mitjans de comunicació per a fer balanç de l’any en el consistori.

“S’obri un procés de democratització”, ha assenyalat Espuch, qui ha lamentat que el grup ‘popular’ ha perdut “una oportunitat” per a posicionar-se “i deixar arrere d’una vegada per sempre la seua vinculació quan se li ha recordat el seu passat, qui són els seus iaios, qui és la gent que els ha precedit”.

Al seu parer, el PP “tenia l’oportunitat d’unir-se a la democràcia real” i a un procés que ha definit com a “imparable”. Així, ha advertit que “no es podrà tombar” el canvi de noms perquè “han tingut temps des de 2007 de canviar la llei i no ho han volgut fer”.

“Si el PP torna a governar no podrà tornar a posar noms a persones que han participat en un alçament militar, en una cruenta guerra civil i en una posterior dictadura franquista que continuem arrossegant”, ha al·legat.

Finalment, Espuch ha incidit que Compromís és capaç de “prendre partit” i “no solament d’intervenir” en la vida política local i “així ho hem fet” en el cas de Memòria Històrica.

Les 27 Constituents fan referència a les 27 diputades que van aconseguir un escó en les eleccions a Corts Constituents de 1977, segons han confirmat fonts de la Regidoria. Entre elles, Dolores Ibarruri ‘La Pasionaria’, Pilar Brabo (que va obtenir l’escó per la circumscripció per Alacant) o Soledad Becerril.

Comparteix

Icona de pantalla completa