Diari La Veu del País Valencià
La Fira del Nadal de Xixona ‘ha vingut per a quedar-se’
RedactaVeu / Xixona

Aquest diumenge és l’últim dia de la Fira del Nadal de Xixona, que enguany ha arribat a la seua huitena edició. Per això, La Veu s’ha posat en contacte amb l’alcaldessa de la població, Isabel López, qui ha fet una valoració “més que positiva” de l’esdeveniment, ja que s’han superat les xifres d’assistència de l’any passat i també les previsions.

“La fira continua en la mateixa línia ascendent cada any i es consolida com a referent del Nadal. Si alguna cosa ha quedat demostrada aquest any és que aquesta fira no s’assembla a cap altra”, ha manifestat Isabel López.

L’alcaldessa d’aquest municipi també ha destacat que “la fira cada any s’enforteix i ningú pot posar en dubte que anem a per la següent”. A més ha dit que la fira “ha vingut per a quedar-se i per a cada any ser un poquet més gran”.

Foto: Ajuntament de Xixona.

Pel que fa a assistència, Isabel López ha explicat que “el dia més fort va ser el dia de la inauguració”, tot i que dissabte per la vesprada “vam rebre moltíssims visitants”. A més, espera que passarà igual l’última jornada de la fira, ja que la climatologia acompanya en aquesta edició.

A més del torró i els dolços nadalencs, també es poden trobar, en aquesta Fira del Nadal de Xixona, diferents productes per a regalar o donar-se un capritx, ja que l’Associació de Comerciants (AEX) de la població n’és un dels organitzadors juntament amb l’ajuntament, per la qual cosa l’alcaldessa reconeix que “aquesta part és molt important també, perquè la gent pot comprar de tot”. En altres paraules: “ací pots vindre i fer totes les compres nadalenques”, ha manifestat Isabel López.

Foto: Ajuntament de Xixona.

A més del centenar d’expositors, en aquesta fira també hi ha lloc per a multitud d’activitats, com ara tallers per a xiquets i adults, exposicions, visites guiades gratuïtes pel casc antic, música tradicional, exhibicions culinàries i una completa oferta gastronòmica, que enguany s’ha vist ampliada amb la incorporació dels coneguts ‘food trucks’.

L’alcaldessa ha volgut posar en valor un acte d’aquest diumenge en què es reconeix la tasca dels voluntaris que participen en la fira, com és el cas dels que preparen els tallers de massapà, gemma torrada o els que fan la decoració de l’arbre de nadal o el taller d’embolicar amb gràcia, tal com ha fet saber l’alcaldessa, perquè “la fira compta amb el suport de molta gent que posa el seu saber fer perquè els visitants puguen veure una xicoteta mostra de les tradicions xixonenques”, segons conta Isabel López.

Comparteix

Icona de pantalla completa