Diari La Veu del País Valencià
Vicent Torrent: ”Aquest guardó és una ‘glopà’ d’oxigen”
RedactaVeu / Castelló de la Ribera

El passat dissabte, a Castelló de la Ribera es va celebrar l’acte del IX Guardó Síndic Pere Calp, que es va lliurar en el tradicional Sopar Reivindicatiu del 25 d’Abril a l’antiga Cambra Agrària.

L’Associació va fer entrega d’un taulell de ceràmica amb la senyera i el mapa de territoris, juntament amb el nom del grup Al Tall. Aquest va ser recollit per Vicent Torrent, Maribel Crespo i Enric Banyuls.

Vicent Torrent comentava a La Veu, que ”aquest guardó és una ‘glopà’ d’oxigen, que ens ve molt bé després de deixar Al Tall. Assimilar açò em produeix un poquet de vertigen i tornar a Castelló per a rebre aquest guardó, a mi, personalment, m’equilibra, em dóna molt bon rotllo”. Continua parlant i reconeix que ”la veritat és que continuem tenint energia per a poder anar fent concerts, el que passa és que arriba un punt, en què penses que ja és suficient, que val la pena jubilar-se i deixar espai per a moltíssima gent jove que ve tocant i fent moltes coses noves”.

Va ser el torn de Juli Alandes, amb la seua intervenció, després d’agrair el guardó, va arrancar les rialles i l’aplaudiment del públic allí congregat, quan comentava anècdotes a propòsit del topònim de Castelló de la Ribera, com per exemple un dia que li van dir, ”a sí, tu eres d’eixe poble del costat de Senyera”.

L’acte va finalitzar amb la melodia de la Muixeranga, interpretada per Emili Someño. El xirimiter va posar eixe toc final de regust a la ʹterreta’, que es va respirar durant tota la vetllada.

Aquest Sopar Reivindicatiu, venia precedit d’una ʹconcentració cívicaʹ a la plaça de l’ajuntament, on un centenar de persones van tornar a reclamar les infraestructures educatives i socials que necessita el poble de Castelló de la Ribera.

Cal mencionar la intervenció de la representant del Grup Respir Castelló, que va destacar l’escassa participació ciutadana, en els temps que corren, amb les retallades i la manca de serveis, tan necessaris des de fa tants anys. Castelló hauria d’haver sigut un clam.

Comparteix

Icona de pantalla completa