Diari La Veu del País Valencià
Puig reclama a Brussel·les una major cooperació turística entre les euroregions
RedactaVeu / Brussel·les

El president Ximo Puig ha incidit en la “gran transcendència” del turisme per al mercat interior europeu i ha reivindicat a Brussel·les la “necessària obligació” de millorar els mecanismes de cooperació entre les regions europees que són destinació turística.

Puig s’ha expressat en aquests termes durant la seua intervenció en el Ple del Comitè de les Regions (CdR), en el qual s’ha debatut el dictamen ‘El motor del turisme per a impulsar la cooperació regional en la Unió Europea’, un document que, segons Puig, aporta un enfocament “totalment adequat a les necessitats que actualment té el turisme europeu”.

Puig ha destacat que les característiques del turisme del segle XXI impliquen també “no oblidar la resta de peces del seu engranatge”. Amb açò, el president s’ha referit a la importància de la planificació de les infraestructures amb “criteris de sostenibilitat, igualtat i responsabilitat social”, la promoció “creuada” entre territoris o l’especialització, sense perdre de vista les característiques culturals pròpies de cada regió.

El cap de l’executiu valencià ha subratllat el paper fonamental que pot exercir en aquest àmbit el País Valencià com a “destinació turística de referència en el Mediterrani europeu”. En aquest sentit, Puig ha remarcat els avanços que s’obtindran amb la futura Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, amb la qual es potenciarà “la generació d’estructures mixtes de cogestió i la coresponsabilitat turística”.

Ximo Puig ha assenyalat en el ple del Comitè de les Regions que el seu dictamen en matèria de turisme està “en plena sintonia” amb les línies de treball de les comarques del País Valencià i ha destacat com a “molt positives” totes les recomanacions per al desenvolupament sostenible i inclusiu de l’activitat turística en tot l’àmbit territorial de la Unió Europea, aspectes en els quals ja treballa el Govern valencià.

El dictamen ‘El motor del turisme per a impulsar la cooperació regional en la Unió Europea’ insta la Comissió Europea a elaborar una estratègia per al turisme, a crear plataformes regionals d’inversió, a reduir la burocràcia per a les xicotetes i mitjanes empreses i a impulsar la cooperació regional en aquest àmbit.

Comparteix

Icona de pantalla completa