Diari La Veu del País Valencià
Des de Requena, oficialment, ‘El Nadal és valencià’

EP / RedactaVeu / Requena.

El president de la Generalitat Valenciana ha visitat la localitat de Requena (la Plana Utiel-Requena) per a participar en la segona edició del Brindis amb cava de la Denominació d’Origen de Requena, un esdeveniment que, com ha assenyalat el cap del Consell, “marca l’inici oficial del Nadal” al País Valencià. A més, ha avançat que la Generalitat va a llançar la campanya ‘El Nadal és Valencià’, una acció amb la qual es promocionaran els productes valencians tradicionalment associats al Nadal, com és el cas del cava de Requena.

Cal recordar, però, que l’any passat el president Puig s’hi va traslladar fins a la Fira del Torró a Xixona (l’Alacantí), on va inaugurar la fira i donà l’inici “oficial” al Nadal de 2015, ja que aquesta tingué lloc a les mitjanies de desembre.

Enguany, des de les comarques de l’interior valencià, durant aquest acte, s’han homenatjat les persones que van fundar l’actual denominació d’origen. “Si parlem del cava de Requena és per l’esforç i la tenacitat de tots els homenatjats que van iniciar el camí”, ha declarat Puig.

Ximo Puig inaugura la Fira del torró a Xixona de 2015. Foto: laveupv. (Arxiu)

“Hem d’aconseguir que el cava de Requena es conega més perquè com més es coneix, més s’expandeix”, ha asseverat Ximo Puig. El president de la Generalitat ha estat acompanyat per l’alcalde de Requena, Mario Sánchez, i el vicepresident de l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena, Diego Morcillo. Ells han sigut els encarregats de lliurar aquest reconeixement als pioners del cava en el municipi, durant la celebració del II Brindis del Cava. Requena és Origen, organitzat per l’Ajuntament.

Així, Ernesto García, Ernestina Hernández, María Rosa Ramos, Germán Ramos, María Teresa González, Vicente García, Vicenta Martínez, Enrique García, Teresa Sáez, Fermín Pardo, María García i Emilio Expósito han rebut un obsequi en agraïment a la seua labor, amb la inscripció ‘En agraïment al teu treball per aconseguir la DO Cava a Requena’.

En la seua intervenció, Mario Sánchez ha posat l’accent que “sense la lluita, treball i defensa” d’aquestes persones “res seria igual per a Requena i per al sector vitivinícola del municipi”.

“Gràcies a vosaltres, pioners i lluitadors del cava a Requena, per deixar-nos aquest llegat tan important”, ha manifestat. L’alcalde ha expressat “el més ferm suport” de l’Ajuntament al cava de Requena i també ha subratllat la importància de treballar tots junts “en la mateixa direcció a l’hora de defensar els interessos de tots els requenenses”.

Comparteix

Icona de pantalla completa